Klaus Iohannis s-a întâlnit cu antreprenorii români din Silicon Valley: „Poate aveți unele lecții care ne-ar folosi”

Data publicării:
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu antreprenorii români din Silicon Valley.
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu antreprenorii români din Silicon Valley. Foto: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu antreprenorii români din Silicon Valley și i-a întrebat cum cred ei că ar trebui să funcționeze lucrurile în România, astfel încât și oamenii de aici să aibă același succes.

„Am vrut să mă întâlnesc cu oameni de afaceri, oameni din cercetare din comunitatea românească pentru a vă asculta. Nu am niciun fel de lecții să vă dau, dar poate aveți dumneavoastră unele lecții care ne-ar folosi. Sunteți oameni de succes și chiar mă interesează să știu ce ar trebui să se întâmple ca acest succes al dumneavoastră să se fi întâmplat în România sau să se întâmple altora în România”, a spus președintele.

„Nu vreau sub nicio formă să chestionez motivațiile dumneavoastră pentru care ați plecat din România, aceasta este chestiunea fiecăruia, dar, cu siguranță, există câteva zone unde puteți să ne spuneți cum credeți că ar fi fost bine să funcționeze lucrurile în România”, a continuat el.

Iohannis le-a vorbit despre programul „România Educată”.

„Fără un tineret bine educat și bine pregătit pentru piața muncii, pentru învățământ, pentru cercetare, România nu are niciun fel de șansă. Suntem o țară cu o problemă demografică gravă, populația îmbătrânește, suntem tot mai puțini, și, ca să rămânem în top, trebuie să fim tot mai performanți. Or, tot mai performanți se poate doar tot mai bine pregătiți”, a explicat el.

„Dar, evident, continuarea educației este integrarea în piața muncii și este clar că scopul unei educații de foarte bună calitate este ca fiecare român să își găsească locul potrivit și să aibă succes în munca pe care o depune - și, varianta cea mai bună, să-i și placă ceea ce face. Deci cam asta aștept să îmi spuneți dumneavoastră, cum vedeți aceste lucruri realizabile la noi, că aici știți”, a mai spus președintele.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri