L.Orban, scrisoare deschisă către V. Dăncilă: Somez Guvernul să dea mandat de susținere pentru L. C. Kovesi!

Data publicării:
ludovic orban_fb

Liderul PNL, Ludovic Orban, cere, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, ca Guvernul să dea un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru poziția de procuror șef al Uniunii Europene, pe care să-l prezinte public.

ludovic orban parlament agerpres_12014318
L.Orban, scrisoare deschisă către V. Dăncilă: Somez Guvernul să dea mandat de susținere pentru L. C. Kovesi! FOTO: Agerpres

„PSD și ALDE și-au pierdut complet credibilitatea și le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE și să le asculte.

Vă somez să nu puneți, însă, și România în situația de a se face de râs! Guvernul României este obligat să acorde un mandat de vot favorabil candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru poziția de Procuror șef al Uniunii Europene, pe care să-l prezinte public. Rolul Guvernului României nu este acela de a fi o afacere personală a lui Liviu Dragnea, ci de a susține, de a apăra și de a promova interesele cetățenilor săi, indiferent de numele și prenumele acestora”, transmite Ludovic Orban.

Liderul PNL transmite şi invitaţia la a se respecta deviza „mândru că sunt român" și în acest caz al procurorului șef european.

„Situația în care Laura Codruța Kovesi va obține poziția de Procuror șef european împotriva poziției Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formațiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra țării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare și de nedreptate”, mai scrie Orban.

Acesta precizează că, potrivit evaluărilor, şansa ca viitorul procuror șef european să fie Laura Codruța Kovesi este una extrem de mare, iar probabilitatea ca PSD și ALDE să o blocheze este una extrem de mică.

„În același timp, sunteți obligată să prezentați public mandatele scrise pe care Guvernul României le-a comunicat reprezentanților țării noastre la nivelul COREPER atât pentru reuniunea din 20 februarie, cât și pentru cele care urmează: Acest lucru a devenit cu atât mai necesar cu cât ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, s-a dezis de decizia mandatului dat în cazul Procurorului șef european.

În cele din urmă vă sfătuiesc să luați în mod autonom o decizie bună, în sensul argumentelor prezentate, pentru că aceasta poate fi ocazia prin care mai puteți salva ceva în ochii opiniei publice din dezastrul acestei guvernări pe care o decontați.”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri