Lider PNL din tabăra lui Cîțu, pe aceeași voce cu AUR: Sper că trecerea cuvântului GEN în loc de SEX pe noile buletine e doar o eroare

Data actualizării: Data publicării:
pavel popescu si florin citu
Liderul PNL Pavel Popescu este nemulțumit că pe noile cărți de identitate scrie „gen” în loc de „sex”. Foto: Facebook/Pavel Popescu

Președintele PNL sector 4, Pavel Popescu, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu în competiția internă din partid, critică modelul noilor cărți de identitate electronice. Popescu este nemulțumit că pe acestea este trecut „gen” în loc de „sex”. Aceeași supărare au avut-o și cei din AUR, care consideră că acestă modificare are scopul de a „reeduca populația”.

„Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Pavel Popescu, într-un mesaj pe Facebook.

Popescu este unul dintre reprezentanții aripii conservatoare din PNL. Acesta s-a opus introducerii educației sexuale în școli și a criticat adoptarea raportului Matic în Parlamentul European, răspândint un fake-news prin care se afirma că europarlamentarii au votat pentru ca bărbații să rămână gravizi sau să poată alăpta. „În urma votului celor de la Renew Europe din Parlamentul European, noi tații, putem împărți cu voi mamele, de astăzi, povara alăptării. Unii s-au smintit de tot”, scria Pavel Popescu, pe 25 iunie.

Cât despre noile cărți de identitate electronice, o poziție asemănătoare cu cea a lui Pavel Popescu au avut-o cei din AUR. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor, sunt puse mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate. 

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, scriu reprezentanții AUR.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri