Lider PSD, după scandalul Țuțuianu: „Văd o energie care cere pedepse, tăieri de capete”

Data publicării:
Dumitru Buzatul președintele PSD Vaslui
Dumitru Buzatu nu crede că Adrian Țuțuianu ar trebui exclus din partid.

Nou episod al scandalului din PSD. Protagonist este tot vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu, care de această dată o atacă pe Lia Olguţa Vasilescu. Situaţia lui Adrian Ţuţuianu în PSD va fi discutată la viitorul Comitet Executiv. O cer chiar cei criticaţi de vicepresedintele PSD. Adrian Ţuţuianu recunoaşte că afirmaţiile sale despre incompetenţa unor miniştri sunt reale.

„Au mai luat cuvântul, ca să ştiţi, Olguța Vasilescu care începuse şi ea să dea lecții pe nu știu ce. I-am zis cam așa: "pe vremea comuniștilor era un dicton cam așa: fie prostul cât de prost, mintea vine după post". I-am spus că face parte din categoria miniștrilor care au sentimentul că dacă s-au aşezat pe scaun sunt și ei mai deştepţi”, spunea Țuțuianu potrivit înregistrărilor difuzate la România TV.

„Ioana Bran, ministrul Tineretului, e o făptucă simpatică, dar nu a lucrat în viaţa ei într-o funcţie de asta. Paul (n.r. Stănescu) a spus așa: "băi, ăștia care vreți voi cu Dragnea, luaţi-l de mână și ieşiţi prin București. Sau luați-l de mână ăia de la Brașov sau de la Cluj și ieşiţi cu el prin oraş. Şi, dacă lumea vă primeşte bine, noi suntem nişte idioţi. Dacă lumea vă înjură, ăsta e riscul vostru. Eu cred că nu e normal să avem un lider de partid care nu poate ieşi printre oameni”, a mai spus Țuțuianu, potrivit înregistrrărilor.

Cei vizaţi cer sancţionarea lui Adrian Ţuţuianu. Ministrul Andruşcă l-a ameninţat cu un proces pe colegul lor, iar Claudiu Manda a spus că situaţia trebuie discutată la viitorul Comitet Executiv.

Pe de altă parte, președintele PSD Vaslui nu e de acord cu o sancţiune şi crede că oamenii din partid trebuie judecaţi după rezultatele avute.

„Văd că apare şi o energie care se cere descătuşată, care cere pedepse, tăieri de capete. Văd că unii invocă disciplina, supunerea şi multe alte chestii ca exigenţe ale activităţii partidului. Eu cred că trebuie să îl apreciem pe omul ăsta şi să-l criticăm sau să-l ironizăm atunci când mai sare calul, nu să-i tăiem capul sau să-i luăm gâtul aşa cum după cum se exprimă unii în momentul acesta. În ceea ce priveşte discursul din Comitetul Executiv Naţional, poate Adrian (n.r. - Ţuţuianu) a ridicat puţin tonul la nivelul discuţiei şi-a expus anumite idei, dar nu cred că pentru asta trebuie condamnat”, a spus Dumitru Buzatu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri