Lider USR PLUS despre nemulțumirile lui Florin Cîțu: „Micile necăjeli din coaliția de guvernare pot fi rezolvate printr-un telefon”

Data publicării:
dan barna si florin citu in cadrul usii de la guvern, se pregatesc sa intre la sedinta
Relațiile dintre miniștrii PNL și cei ai USR PLUS nu ar fi tocmai cordiale, arată tot mai multe informații din interiorul Guvernului. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Modul de funcționare al Coaliției de guvernare este „un dans în trei” și pe măsură ce lucrurile avansează este normal că nu toți din partide sunt 100% de acord, a spus Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR PLUS, despre informațiile privind nemulțumirile lui Florin Cîțu. Premierul le-ar fi comunicat, luni, colegilor din PNL, că este nemulțumit de acțiunile miniștrilor USR, în special de cei de la Sănătate, Fonduri Europene și Economie. 

Micile necăjeli din coaliția de guvernare pot fi rezolvate printr-un telefon sau o discuție, a declarat la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, care a comentat informațiile pe surse potrivit cărora premierul Florin Cîțu s-ar fi arătat nemulțumit în ultima ședință a conducerii PNL de unii miniștri ai USR PLUS.

„Am făcut pași solizi în fiecare zi, de când am stabilit că mergem împreună în această guvernare, astfel încât să lucrăm la toate mecanismele de funcționare ale coaliției. Bineînțeles, e un dans în trei și pe măsură ce vom merge înainte cu treaba și cu munca, vor mai fi momente în care nu vom fi toți 100% de acord, fiecare cu fiecare, însă important este să lucrăm bine împreună și să ducem planul de guvernare la capăt și asta vom face, indiferent că vor mai fi supărări mai mici, mai mari, indiferent cât ne va ataca Opoziția”, spune Ionuț Moșeanu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu are motive să fie nemulțumit de miniștrii USR PLUS, deputatul a răspuns: „Nu văd nici un motiv, colegii mei lucrează la turație maximă, acum își definitivează practic cabinetele, au mai fost schimbări în câteva ministere și colegii sunt dedicați, dacă vreți, 24 din 24, șapte zile din șapte, acestei guvernări, nu văd nici un motiv de nemulțumire. Cu siguranță că micile necăjeli, să spun așa, pot fi rezolvate printr-un telefon sau printr-o discuție”.​

Problemele în relația PNL-USR PLUS au apărut imediat după instalarea guvernului, dar s-au acutizat în ultimele două săptămâni, după ce ministrul Sănătății l-a contrazis public pe premier pe mai multe subiecte. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri