Sari la conținut

Liderii coaliţiei, întâlnire înaintea anunţului făcut de Tudorel Toader

Cu câteva ore înaintea anunţului ministrului Justiţiei privind DNA, liderii coaliţiei au o şedinţă în Parlament. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a ajuns cu puţin timp înainte de ora 14:00 la biroul liderului PSD Liviu Dragnea.

Actualizare 14:45. Președintele ALDE a făcut declarații după întâlnirea avută în biroul lui Liviu Dragnea. 

Tăriceanu a declarat că nu a mai vorbit cu ministrul justiției. „Vom vedea care este decizia”, a adăugat el, făcând referire la prezentarea raportului cu privire la activitatea DNA, de la ora 18:00.

Tăriceanu a mai spus că nu știe ce decizie va lua Tudorel Toader în privința unei posibile propuneri de revocare a șefei DNA.

În Guvern poate a făcut o informare”, a precizat președintele Senatului.


Biroul lui Liviu Dragnea a fost vizitat de mai mulți lideri PSD, iar în urmă cu puțin timp acolo au ajuns și liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu.

Din partea PSD, la întâlnirea cu Liviu Dragnea au fost Florin Iordache - fost ministru al justiției și președintele comisiei speciale de modificare a legilor justiției, Claudiu Manda - deputat PSD și președintele comisiei de control a activității SRI, Niculae Bădălău - președintele executiv al PSD și Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Astăzi, la ora 18:00, ministrul Justiţiei va ieşi în faţa jurnaliştilor şi va prezenta un raport. Mai exact, un "Raport privind activitatea managerială la DNA", după cum a luni pe contul său de Facebook. Rămâne de văzut dacă Tudorel Toader doar va citi o evaluare sau va anunţa şi o decizie referitoare la procurorul şef al DNA. O propunere de revocare este varianta preferată de liderii PSD-ALDE, chiar dacă decizia finală în această procedură îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis. Iar acesta a declarat recent că nu vede motive pentru schimbarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Însă, ministrul Justiţiei ar putea să amâne din nou decizia, aşa cum a mai făcut-o de nenumărate ori până acum.

Un termen anunţat ferm şi depăşit a fost finalul anului trecut. Acum, ministrul a fost oarecum forţat să adopte o poziţie, după ce acuzaţiile lansate de Vlad şi Andreea Cosma la adresa procurorilor DNA Ploieşti au provocat un scandal în care a fost pusă din nou în discuţie poziţia Laurei Codruţa Kovesi. Anunțul ministrului în direct la Digi24.