Liderii PSD au votat în unanimitate să-l excludă pe primarul din Crevedia din partid. Primarul din Caracal a fost suspendat

Data actualizării: Data publicării:
Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre
Primarul din Crevedia, Florin Petre. Foto: Digi24

Liderii PSD reuniți la Consiliului Politic Național au votat în unanimitare excluderea din partid a primarului din Crevedia, Florin Petre. Potrivit surselor din PSD, liderii din teritoriul au votat și suspendarea primarului din Caracal, Ion Doldurea, al cărui fiu deținea depozitul GPL care a explodat la Crevedia acum o săptămână.

Florin Petre a făcut o serie de declarații controversate după explozia de la Crevedia. El a susținut că nu știa că stația GPL închisă de ISU mai funcționează și a dat vina pe oamenii care stăteau în apropiere – care au fost și cel mai grav afectați – că nu au făcut sesizări la primărie.

În urma acestor declarații, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va propune excluderea din PSD a lui Petre.

Acesta nu-și va pierde funcția de primar, deoarece este exclus, nu a demisionat din partid.

Ion Doldurea anunțase că se autosuspendă din PSD, dar nici funcția lui nu va fi afectată.

De altfel, Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a spus că Doldurea este unul dintre cei mai bun primari și că el la rugat să candideze pentru primăria Caracal.

„Primarul de la Caracal eu l-am rugat să candideze pentru PSD, pentru că primii doi primari nu și-au făcut treaba, nu că am vreo legătură cu primarul de la Caracal. În rest, pe Doldurea sau pe copiii lui nu-i cunosc. Niciodată n-am vorbit personal cu Doldurea sau fratele lui”, a declarat Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD a mai spus că i-a sugerat primarului de la Caracal „că e bine să se autosuspende până cei care se ocupă de anchetă își fac datoria”.

Întrebat dacă PSD va mai continua să-l susțină pe primarul din Caracal într-un viitor mandat, dacă fiul lui va fi găsit vinovat, el a răspuns că „toți avem copii” și că „vor analiza la momentul respectiv ce vor face”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri