Liviu Dragnea nu susține ideea unei armate europene: Parteneriatul strategic cu SUA este vital

Data publicării:
dragnea la dc news
Liviu Dragnea, interviu la DC News Foto: captură YouTube

Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nu susține ideea înființării unei armate europene. Președintele PSD a precizat că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii este vital pentru România, relatează Mediafax.

„Parteneriatul strategic cu SUA este vital pentru România, indiferent de ce spun unii sau alții. Garanțiile de securitate maxime pentru România le pot da doar SUA. Parteneriatul strategic dintre România și SUA este vital. Se tot discută despre armata europeană. De ce nu țările din Europa fac cum am făcut și noi? Să punem 2% din PIB pentru apărare ca să întărim NATO? Adică facem o altă armată în interiorul NATO? Ceea ce s-a propus urmărește ca la un moment dat să se rupă de NATO. Nouă nu ne convine lucrul acesta. Noi suntem lângă ruși. Rușii ne bat la ușă oricând”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, la DC News.

Liderul PSD a afirmat că nu este de acord ca România și Europa să iasă din NATO.

„Nu, categoric nu. Eu am toată convingerea. Apartenența noastră la NATO represintă garanțiile maxime de securitate pentru România”, a spus Liviu Dragnea, întrebat dacă sprijină ideea ca România și Europa să se rupă de NATO.

Reacția liderului PSD vine în contextul în care preşedintele francez Emmanuel Macron susţine că soluţia evidentă la dilemele Europei în planul securităţii ar fi înfiinţarea unei „adevărate armate europene”, ca parte a ideii sale a unei „Europe care protejează”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri