Ludovic Orban explică la Digi24 de ce PNL a pus un jurnalist în fruntea listei pentru alegerile europarlamentare 2019

Data actualizării: Data publicării:
sursa INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit la Digi24 despre lista de candidați a partidului pentru alegerile europarlamentare 2019. În fruntea listei este jurnalistul Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan e absolvent de științe politice. Nu e pentru prma oară în PNL, a mai fost membru, a fost președinte al organizației de tineret a Alianței Civice, care a fuzionat cu PNL. Ulterior a urmat o carieră jurnalistică, nu a continuat activitatea în PNL, dar în cariera de jurnalist a manifestat o atitudine constantă de opoziție față de orice comportament abuziv al puterii. Să ne aducem aminte numai de 10 august, pe anumite posturi de televiziune vedeai doar minciuni.

A fost un moderator de emisiuni angajat, care a apărat valori fundamentale, libertate, drepturi individuale, a demascat abuzuri comise de PSD-ALDE. Ieri a redevenit membru al PNL. A intrat într-o bătălie împotriva actualei puteri”, a spus Ludovic Orban la Jurnalul de seară.

Orban a spus că este decizia președintelui partidului cine apare în fruntea listei. El a adăugat că liberalii s-au gândit de mai mult timp la această variantă și a recunoscut că se bazează și pe publicul jurnalistului, pentru că acesta este face parte din bazinul de alegători anti-PSD.

Rareș Bogdan se bucură de foarte mare încredere, are o cotă de încredere de aproape 30%. Beneficiază de încredere din partea publicului ne-PSD, pe care în mare parte l-a hrănit cu informații, cu adevăruri, cu dezvăluiri”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a vorbit și despre ceilalți candidați ai partidului la alegerile europarlamentare din 2019.

Sunt mai multe categorii de candidați, europarlamentari care au experienţă şi care în activitatea anterioară au avut capacitatea de a influenţa decizii la nivel european. Adina Vălean a fost raportor, i se datorează în mare parte reglementarea prin care s-a desființat taxa de roaming.

Primarul Mircea Hava – oricine a trecut prin Alba Iulia vede ce înseamnă o mână de aur. Are o mare legătură cu Parlamentul European, a fost campion al absorbţiei de fonduri europene, a avut foarte multe relații la nivel european”, a spus Ludovic Orban.

În ceea ce-l privește pe Vasile Blaga, fost copreședinte al partidului, „misiunea esențială va fi să se dedice obiectivului de intrare a României în Schengen”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri