Sari la conținut

Ludovic Orban: Victor Ponta a câștigat miliarde ca partener al lui Dan Șova 

Prezent, sâmbătă, la Sinaia, în judeţul Prahova, unde a participat la Şcoala Politică a femeilor liberale, Ludovic Orban a afirmat, într-o declaraţie dată jurnaliştilor, că Victor Ponta a fost „un beneficiar” de pe urma relaţiei pe care o are cu Dan Şova şi că premierul a câştigat miliarde de lei ca partener al lui Şova în perioada când cabinetul de avocatură al acestuia avea contracte cu complexurile energetice.

În privinţa lui Şova, ce să facă domnul Ponta cu Şova atâta timp cât a fost un beneficiar de pe urma relaţiei cu Şova câştigând vreo patru miliarde jumate în 2007 şi şapte miliarde patru sute de milioane în 2008 în poziţia de senior partner la firma lui Şova exact în perioada în care domnul Şova avea contracte la complexurile energetice”, a spus Ludovic Orban, scrie Mediafax. 

Întrebat care va fi atitudinea PNL dacă se va solicita un aviz din partea procurorilor în ceea ce îl priveşte pe senatorul Dan Şova, Orban a spus că PNL va avea „poziţia constantă în favoarea demersurilor care sunt făcute de justiţie”.

Noi nu împiedicăm înfăptuirea justiţiei. Orice parlamentar, orice ministru care este cercetat penal, noi nu împiedicăm în Parlament derularea anchetei penale. Avem convingerea că instanţele de judecată sunt cele care trebuie să hotărască cu privire la vinovăţia şi nevinovăţia unui cetăţean”, a spus Orban.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Dan Şova. Reacția lui Victor Ponta