M.Stănișoară ar putea ocupa funcție de vicepreședinte PNL, după ce A.Chiliman s-a retras

Data publicării:
07032013 20vpres 20pnl-53442

În acest moment este greu de avansat o dată certă la care Mihai Stănișoară va deveni vicepreședinte al partidului, ieri, Crin Antonescu l-a prezentat spunând că va propune delegației permanente înființarea acestei funcții.

Încă nu s-a stabilit o dată pentru această delegație permanentă. De altfel, a început și o discuție în PNL pentru că mulți spun că, potrivit statului, delegația permanentă nu poate crea această funcție de vicepreședinte, o poate face numai congresul.

Înainte de începerea acestei ședințe, Crin Antonescu a venit cu câteva precizări, întrebat dacă delegația permanentă poate înființa această funcție, răspunsul a fost evaziv, spunând că va găsi soluția potrivită ca Mihai Stănișoară să își exercite atribuțiile de vicepreședinte pe domeniul apărării și siguranței naționale, chiar dacă din punct de vedere juridic nu va ocupa funcția.

Mihai Stănișoară nu a dorit să comenteze acest subiect.

Pe de altă parte, Andrei Chiliman a trimis o scrisoare deschisă în această dimineață conducerii PNL și spune că el nu mai vrea să facă parte de drept în conducerea partidului. Potrivit noului statul al liberalilor, fac parte de drept din biroul național toți primarii din municipiile de reședință de județ și toți președinții de consilii județene, astfel, fiind primar de sector, Andrei Chiliman face partea din această conducere.

Andrei Chiliman a precizat că nu i se pare normal să facă parte din conducere în acest mod pentru că oamenii trebuie promovați în conducere pe merit și nu să fie numiți de drept.

„Numai în mintea unora există ideea că noi ne-am preocupa de domnul Chiliman. E caraghios. Intrarea cuiva trebuie să o accepți, retragerea nu ai cum să o împiedici, așa cum s-a întâmplat și în cazul domnului Frunzăverde, cum s-a întâmplat și în cazul domnului Stănișoară. Nu am preocuparea de a căuta oameni din alte partide. Vă asigur că nimeni nu are de gând să încalce statutul”, a declarat Crin Antonescu, președintele Partidului Național Liberal.

Citiți și:

Ludovic Orban, despre primirea lui M. Stănișoară în PNL: Mi s-a făcut aproape greață

Cezar Preda despre plecarea lui Stănișoară: Nu va avea nicio consecință asupra partidului

Sulfina Barbu: Stănișoară este un oportunist, ca și cei care au plecat până acum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri