MAE: Germania susține intrarea României în Schengen la o dată cât mai apropiată

Data publicării:
BUCURESTI - MAE - VIZITA MINISTRUL DE EXTERNE DIN GERMANIA - 15
Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu și ministrul afacerilor externe din Republica Federală Germania, Annalena Baerbock. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a apreciat poziţia şi demersurile României şi a reconfirmat „sprijinul puternic şi implicarea activă şi concretă a ţării sale în direcţia continuării procesului de extindere al Spaţiului Schengen, prin aderarea României la o dată cât mai apropiată”, informează MAE, într-un comunicat transmis luni Agerpres.

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o întrevedere cu omologul german, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, care are loc la Bruxelles, precizează MAE.

În contextul acestei întâlniri, arată sursa citată, ministrul român de Externe a informat asupra demersurilor în curs ale părţii române, menţionând dialogul pozitiv cu preşedinţia suedeză a Consiliului UE, precum şi convorbirile avute cu o serie de omologi europeni pe această temă, inclusiv cu omologul austriac, la Davos.

De asemenea, a fost subliniată „deschiderea părţii române spre o cooperare constructivă cu toate părţile implicate, pentru identificarea unor soluţii concrete, care să ducă la realizarea acestui obiectiv”.

Cei doi miniştri au avut, totodată, un schimb de vederi privind pregătirea viitoarei Conferinţe ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova - instrument inovativ creat anul trecut de miniştrii de externe român, german şi francez, eveniment care va avea loc în primăvară la Chişinău, fiind agreat să înceapă lucrul la nivel de experţi în acest scop, a arătat MAE.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a vorbit, luni, la Digi24, despre situația privind aderarea României la spațiul Schengen și despre prezența cancelarului Austriei, Karl Nehammer, în Bulgaria. Aurescu spune că nu crede că vizita lui Nehammer în Bulgaria poate schimba ceva și a reamintit că șeful executivului austriac și-a reiterat opoziția față de extinderea Schengen chiar înainte de vizita de luni. De asemenea, ministrul român a apreciat că Austria încearcă să „atenueze o anumită percepție legată de izolarea Austriei pe plan european în urma votului pe care l-a dat în decembrie”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri