Marcel Ciolacu, despre desemnarea lui Cîțu: Cred că este o glumă, o sfidare la adresa Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
marcel-ciolacu-psd-fb (1)

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a comentat la Digi24 desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier. Ciolacu spune că nu vede nimic care să îl recomande pentru această funcție și că crede, în continuare, că este o glumă. Vom vota împotrivă sau ne vom abține, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu: „În continuare cred că este o glumă. În primul rând este o sfidare la adresa Parlamentului. Domnul Cîțu a avut de două ori să-și ia avizul de la Parlament și de două ori a primit aviz negativ. Nu numai din partea parlamentarilor PSD a avut vot negativ.

Ținând cont că dânsul a fost chemat în Parlament de multiple ori să dea expplicații ce s-a întâmplat cu cele 10 miliarde de euro împrumutate în 3 luni și jumătate, ce se întâmplă cu economia... În afară de postările că este urmărit de spionii ruși, nu văd nimic care să îl recomande pentru așa ceva. Nici măcar pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Vom vota împotrivă... vom vota sau ne abținem. E normal ca parlamentarii să voteze. Vom respecta Constituția ți legile țării, PSD face asta. Noi am lipsit de la un vot în urma unei sesizări la CCR, iar răspunsul a venit în ziua votului.

Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm de acest asalt, de a se îndrepta către anticipate. Vom avea o strategie, o avem, vom discuta cu colegii și alți lideri politici.

Suntem pregătiți și de alegeri anticipate, nu le înțelegem rostul cu 3 luni inainte. Dacă cineva îmi va explica, în afară că nu doresc să pună în aplicare anumite legi.

Avem comitet executiv vineri . Atunci vom stabili mare parte din strategii.”

După patru ore de consultări cu partidele politice, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe actualul ministru interimar al Finanțelor Florin Cîţu. Acesta trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri. Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri