Marcel Ciolacu: Nu susțin comasarea alegerilor. Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu face declaratii de presa
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu susține comasarea alegerilor de anul viitor, nici dacă ar fi constituțională o astfel de măsură. 

„Eu nu cred că se pot comasa alegerile. În primul rând alegerile europarlamentare au loc mult mai devreme, iar alegerile locale nu pot fi comasate cu alegerile generale. Constituțional nu se poate. Se discută, dar părerea mea este că nu se poate”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seara la Antena3. 

Întrebat de afirmația președintei interimare a Senatului, Alina Gorghiu, care a spus în mai multe rânduri că o comasare a alegerilor este posibilă, Ciolacu a răspuns: „Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate. Eu consider că e corect să gândim ce e mai bine pentru democrație”. 

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că nu este adeptul comasării alegerilor și că n-ar susține varianta comasării nici dacă ar fi constituțional. 

Legat de rotativa guvernamentală, acesta a precizat că „are încredere” că nu vor exista probleme și că președintele României îl va numi premier. 

„Mă bazez pe președintele României. Chiar îmi doresc o Românie normală. Eu sunt ferm convins că va respecta înțelegerea din protocol, că va fi o rotație corectă, la timp. E foarte puțin probabil (să pună pe altcineva de la PSD – n.red). Eu nu am făcut nici un acord cu președintele României. A luat act de crearea unei majorități. E în funcție de majoritatea care s-a creat. Dacă românii au considerat că PSD a câștiga alegerile, este bine să respecți decizia românilor”, a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că o eventuală comasare a alegerilor de anul viitor este perfect constituţională, iar coaliţia va decide dacă se va materializa unul dintre scenariile care pot fi luate în calcul.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri