Marian Vanghelie: Doamna Andronescu poate să fie un candidat serios la șefia PSD

Data publicării:
andronescu

Marian Vanghelie, fost membru marcant în PSD, a spus din nou că Victor Ponta ar fi trebuit să-și dea demisia după înfrângerea de la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie 2014 și să fie organizat un congres în care să fie ales noul președinte al partidului: „Așa a făcut și Ion Iliescu, așa au făcut toți”.

Întrebat dacă PSD ar fi pierdut guvernarea în cazul în care Victor Ponta ar fi demisionat, primarul sectorului 5 a răspuns: „Am spus să își dea demisia din funcția de președinte PSD, nu prim-ministru. Victor trebuia să rămână prim-ministru acolo și să facă o analiză în primul rând și să se facă alegeri, ar fi ieșit un alt președinte. Dacă ieșea el, înseamnă că lumea îl considera în continuare lider. Dacă ar fi ieșit un alt președinte, ar fi văzut care e decizia politică cea mai bună: dacă rămânem la guvernare și îl ținem pe Victor Ponta prim-ministru sau nu, ne retragem, le dăm puterea și să demonstreze că fac ceea ce au spus. Și vedem ce se întâmplă peste doi ani, la alegeri”.

Marian Vanghelie a vorbit și despre propunerea ca cei care au funcții în PSD să nu mai dețină și funcții publice.

Oamenii ăștia, mă refer la Liviu Dragnea și Victor Ponta, foștii mei colegi... te bufnește și râsul, și plânsul, deodată! De fapt, ce caută? Prelungim congresul, nu candidăm că nu ieșim... (Cosmin Prelipceanu: Cine ar ieși?) Nu știu, dar vor fi oameni care poate că vor fi și surprize. Doamna Andronescu poate să fie un candidat. Momentan, azi, în PSD au 80% probleme (în justiție). Va trebui justiția să spună cine este vinovat. Eu cred că nu sunt vinovați toți. În interiorul partidului, doamna Andronescu e văzută ca o femeie serioasă. Vă mai pot da exemple, senatorul și rectorul (Florian) Popa și vă mai pot da N exemple. Nu asta e problema, că nu avem pe cine”, a declarat Marian Vanghelie.

Citiți și: Cine îl urmează pe Marian Vanghelie în „PSD-ul adevărat”? „Veți vedea între 1 și 30 februarie!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri