Mesajul lui Eugen Teodorovici după ce a fost numit interimar la Ministerul Fondurilor Europene

Data actualizării: Data publicării:
eugen-teodorovici-buget-2019-inquamphotos-george-calin (2)
Foto: Inquam Photos/George Călin

„Să vedem ce se poate face în 45 de zile și... 44 de nopți”. Este mesajul postat de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pe Facebook, după ce a fost numit interimar la Ministerul Fondurilor Europene.

teodorovici take it easy - inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Back in business. Revin, chiar și numai pentru o perioadă de interimat, la ministerul pe care cu mândrie spun că l-am creat și coordonat într-o perioadă când România părea că nu mai are vreo șansă și că a eșuat în privința utilizării fondurilor europene atât de necesare dezvoltării. În acest caz, aș spune că repetiția nu este "mama învățăturii", ci este ..."sora progresului"”, a scris Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

„Începând din anul 2013, în mandatul meu de ministru al fondurilor europene de 2 ani și 3 luni, România nu doar că a recuperat decalajul enorm față de statele europene, nu doar că a obținut venituri la bugetul național de peste 7 miliarde de euro, dar a reușit o performanță unică - cea mai mare creștere, de peste 300 %, a ratei de absorbție a fondurilor europene, validată la nivelul celor 28 de state membre”, a continuat el.

„Și să vedem ce se poate face în 45 de zile și... 44 de nopți. Așadar vă aștept alături de mine pe toți cei care și vreți și puteți!”, a încheiat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele de numire în funcție pentru miniștii interimari Ana Birchall (la Justiție), Eugen Teodorovici (la Fonduri Europene) și Radu Oprea (la Ministerul pentru Românii de pretudindeni). De asemenea, el a luat act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri