Exclusiv Ministrul Muncii, despre azile: Am tăiat în carne vie şi vom continua unde găsim nereguli. Până la 31 august vom veni cu o nouă lege

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 20 IUL 2023
Premierul Marcel Ciolacu și ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu a precizat, luni la Jurnalul de Seară de la Digi24, că Guvernul „a tăiat în carne vie” în ceea ce privește neregulile găsite în cazul „azilelor groazei” și că „vom continua să facem lucrul acesta”. Ea spune că reforma din sectorul asistenței sociale vine de la faptul că până la 31 august „vom veni cu o nouă lege a asistenței sociale”. 

„Am tăiat în carne vie şi, acolo unde vom găsi nereguli, vom continua să facem lucrul acesta, dar având foarte mare grijă. Unu - ca de fiecare dată să punem interesul persoanei şi mă refer la beneficiar, la vârstnici înainte. 

Doi - în toată această nebunie, să nu pierdem din vedere că sunt şi locuri în care astăzi îmi spuneau cei de la ANPIS, au fost aici, la un cămin, în Bucureşti, de bune practici, dar reforma reală vine din altă parte. Vine de la faptul că, la solicitarea premierului Ciolacu, până la 31 august vom veni cu o nouă lege a asistenţei sociale care îşi propune să vină cu noi standarde, care îşi propune ca atât acreditarea, cât şi licenţierea să nu poată fi făcută decât cu vizite în teren, cu vizită la faţa locului şi să nu mai avem licenţieri provizorii”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu. 

Întrebată dacă vor mai fi demiteri, Bucura Oprescu a răspuns că deja au fost demiteri la ANPIS şi, dacă va fi cazul, vor mai fi şi altele. 

„Da, Inspecţia Socială, dintre instituţiile pe care Ministerul Muncii le gestionează trebuia să facă controale. Este o structură în interiorul ANPIS, au existat deja demiteri la ANPIS, dacă va fi cazul, vom continua. Evaluăm exact fiecare situaţie şi în funcţie de rezultatele pe care le avem, suntem intransigenţi cu cei care au folosit nevoile oamenilor pentru a se îmbogăţi”, a mai adăugat ministrul Muncii.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri