Nicolae Ciucă: Am rugat specialiştii PNL să caute o soluţie legală, constituţională pentru comasarea alegerilor

Data publicării:
Conferință de presă susținută de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, la finalul ședinței biroului politic național al PNL, în București, 30 ianuarie 2023.
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Foto: Sabin Cîrstoveanu/ Inquam Photos

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a declarat că le-a cerut specialiştilor din partid să găsească soluţii pentru comasarea alegerilor de anul viitor, urmând ca variantele propuse să fie discutate, dacă acestea respectă constituția, informează Agerpres.

"Este o discuţie în momentul de faţă. Am discutat la nivelul coaliţiei, am discutat la nivelul PNL chiar în ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional despre acest subiect. În acest moment, fiind vorba despre o analiză, am rugat specialiştii din partid să caute soluţii şi desigur, să venim cu o abordare legală, constituţională, nu de altă natură. Dacă va exista, atunci o vom discuta. Dacă nu va exista, nu o vom discuta", a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că există trei posibile scenarii de comasare a alegerilor care sunt luate în calcul.

"Sunt trei rânduri de alegeri, doar trei pot fi discutate într-o asemenea permutare, ca atare nu există acum altă soluţie decât una dintre cele trei. Urmează să discutăm, să vedem ce ne spun specialiştii pe domenii din fiecare partid", a evidenţiat liderul PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent luni, la Focşani, alături de ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la ceremonia prilejuită de împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate "Unirea Principatelor".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri