Nicolae Ciucă: „Cel care va genera ruperea coaliţiei nu va câştiga, ci va pierde”. Ce spune despre o alianță cu USR sau REPER

Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de premierul liberal, Nicolae Ciucă.
Marcel Ciolacu, liderul PSD, alături de liderul liberal, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că nu este momentul pentru o discuție privind ruperea coaliţiei de guvernare și spune că partidul care va destrăma coaliția va avea de pierdut, nu de câștigat. Pe de altă parte, liderul liberal mai spune că actuală guvernare alături de PSD nu afectează „construcţiile politice pentru anul 2024”, referindu-se la USR și REPER: „Discutăm cu toată lumea”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat joi, la radio RFI, dacă se rupe coaliţia, în urma schimbului de replici dintre liderii celor două partide.

„PNL, eu personal, am avut o abordare cât se poate de echilibrată şi trebuie în continuare să avem acest echilibru, pentru că vedem cu toţii, în momentul de faţă nu s-a schimbat situaţia de securitate. Contextul în care am luat decizia să realizăm această coaliţie a fost unul care a atras (...) responsabilitatea tuturor liderilor politici din România, pentru o coaliţie care să treacă ţara prin acea succesiune şi suprapunere de crize. În momentul de faţă, este nevoie de aceeaşi responsabilitate, este nevoie de aceeaşi onestitate, şi loialitate, şi respect în interiorul coaliţiei, pentru că românii au alte aşteptări de la noi”, a răspuns preşedintele PNL la RFI, potrivit News.ro.

Ciucă a mai adăugat că românii aşteaptă de la coaliție să guverneze, să ia decizii şi să asigure creşterea economică.

„Nu consider că în momentul de faţă putem să ieşim în faţa românilor şi să discutăm de ruperea coaliţiei. Noi suntem cei care i-am rugat pe români să accepte această coaliţie, la început împotriva firii, şi nimeni nu ne dădea speranţă să rezistăm mai mult de trei, patru luni de zile, iată că ne apropiem şi împlinim doi ani de zile, iar cel care va genera ruperea coaliţiei, din punctul meu de vedere, nu va câştiga, ci va pierde”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Despre o alianţă cu USR: „Guvernarea nu afectează construcţiile politice pentru 2024”

Întrebat despre o eventualăalianţă cu USR, Nicolae Ciucă a răspuns că PNL este la guvernare cu PSD, dar guvernarea nu afectează construcţiile politice pentru 2024.

„Suntem la guvernare cu PSD şi vom rămâne la guvernare cu întreaga noastră responsabilitate, guvernarea nu afectează construcţiile politice pentru anul 2024, care se pare că va fi un an cât se poate de interesant din punct de vedere politic şi atunci este nevoie să fie puse pe masă toată proiectele, toate ipotezele posibile, astfel încât să avem o abordare aşa cum ne-am asumat, prin noi înşine, la Sinaia”, a spus preşedintele PNL întrebat despre o posibilă alianţă cu USR.

„Cu noi nu au vorbit încă”, a spus Ciucă, despre discuţii cu USR.

„Nu avem negocieri, nu am închis niciodată cu nimeni dialogul. În politică şi în orice situaţie, trebuie să existe dialog”, a completat Ciucă.

Întrebat dacă PNL discută cu REPER, partidul lui Dacian Cioloş, preşedintele Nicolae Ciucă a răspuns: „Discutăm cu toată lumea. Cu cei de la REPER, recunosc, sunt discuţii care vizează anumite proiecte legislative, de susţinere în Parlament, există deschidere pentru acest dialog. Cu domnul Dacian Cioloş, recunosc, nu am discutat de câteva luni de zile, dar asta nu înseamnă că nu există disponibilitate pentru dialog”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri