Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu participă la ceremoniile organizate de Ziua Unirii Principatelor la Iaşi şi Focşani

Data publicării:
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, participă, marţi, la manifestările organizate la Iaşi şi Focşani cu prilejul Zilei Principatelor Române.

Şeful Executivului va susţine alocuţiuni la cele două evenimente organizate în Piaţa Unirii din Iaşi şi în Piaţa Unirii din Focşani, potrivit Agerpres.

Înainte de a participa la aceste manifestări, Ciucă va vizita proiectul de extindere a Aeroportului Internaţional Iaşi.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a a spus săptămâna trecută toți șefii de partide au fost invitați la manifestările de Ziua Unirii de la Iași.

Nu vrem să politizăm acest eveniment şi nu vrem să ţipăm inutil. Vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri. Sunt invitaţi toţi preşedinţii de partide”, a spus Chirica într-o conferință de presă.

Întrebat dacă au fost invitaţi și şefii AUR, Chirica a spus: „Sigur că da, inclusiv de la AUR - şi îi aşteptăm cu drag. Şi ei au o agendă naţionalistă şi încercăm să-i înglobăm în rândul manifestărilor organizate de către noi. Poate să vină toată lumea, este loc pe scenă pentru fiecare dintre ei”.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a spus însă luni seara că se aşteptă la contre între politicieni, la festivităţile organizate de Ziua Unirii Principatelor.

Din păcate, probabil şi în ziua Unirii, în loc să fim toţi şi să ne bucurăm şi să îi comemorăm pe cei care au fost la nivelul la care au putut să facă această Unire, în loc să fim uniţi noi între noi, probabil va ieşi cu contre. Cred că la momentele solemne ale zilei de mâine probabil că toţi decidenţii politici vor participa, vor comunica cu susţinătorii, astfel încât să avem o manifestare decentă. Mi-e greu să cred că unii dintre ei se vor putea abţine, dar o să vedem, a spus Romaşcanu.

Manifestările de marţi vor începe la ora 10:00 cu un concert intitulat Noi suntem români!. Acesta va fi urmat de un Te Deum, discursuri ale oficialităţilor, o ceremonie de depunere de coroane de flori la ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o paradă militară, Hora Unirii şi hora populară.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri