Orban: Cine a fost testat de Firea să voteze cu Firea, cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan

Data publicării:
firea-masca-halat
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că Guvernul pe care îl conduce a fost atacat cu o mulţime de „idei năstruşnice” în legătură cu măsurile luate în timpul pandemiei, amintind faptul că i s-a reproşat că se fac prea puţine sau prea multe teste, în timp ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a promis că va testa „tot poporul la scara blocului”.

Premierul a fost întrebat în legătură cu moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, prilej pentru Ludovic Orban să o ironizeze pe Gabriela Firea.

„Am fost atacaţi cu o mulţime de idei năstruşnice, ca să nu le caracterizez în alt fel. O perioadă ni s-a zis că facem prea puţine teste şi doamna Firea, dacă vă aduceţi aminte, a promis că testează tot poporul la scara blocului. Cine a fost testat de Firea să voteze cu Firea, cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan, atâta zic eu, în urma acestei, cum să spun, expoziţii de demagogie deşănţată”, a spus Orban, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

„Ne-au acuzat că nu testăm, ca să folosim teste rapide. Nişte aberaţii fără margini. Acum ne acuză că manipulăm cifrele, că dăm cifre mai mari, că facem prea multe teste. Păi cum facem prea multe teste? Nu ziceau că facem prea puţine? Este adevărat, noi am pornit de la o capacitate de testare, la începutul epidemiei, de 400-500 de teste şi astăzi avem capacitate instalată de 17.000 de teste și am ajuns să facem 11.800 - 12.000 de teste în zilele normale. Asta e manipulare, că facem teste? Chiar sunt penibile”, a mai spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri