Orban, înaintea plenului pentru învestirea Guvernului: Boicotul echivalează cu refuzul obligaţiei constituţionale de parlamentar

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban
FOTO: Agerpres

Ludovic Orban a declarat că grupurile PNL vor participa la şedinţa de Plen pentru învestirea Guvernului, adăugând că aşteaptă ca şi ceilalţi parlamentari să manifeste aceeaşi responsabilitate.

"Grupurile PNL vor participa la ora 16.00 la şedinţa de plen pentru învestirea Guvernului. E o procedură extrem de importantă pentru România şi aşteptăm ca şi ceilalţi parlamentari să respecte Constituţia şi să manifeste responsabilitate faţă de situaţia politică din România.

Absenţa echivalează cu un refuz şi o încălcare a angajamentului de reprezentare cu cetăţenii care i-au votat", a declarat Orban.

El a subliniat că până la 1 martie, fiecare filială are obligaţia de a finaliza procesul de desemnare a candidaţilor pentru funcțiile de primar și de președinte de consilii judeţene.

Întrebat dacă ia în calcul sesizarea CCR dacă PSD va boicota votul, Orban a răspuns: "Avem în analiză o sesizare la CCR. Am făcut o evaluare. În condiţiile în care vom considera că avem un temei, vom sesiza CCR pe lipsa cvorumului".

Mai mulți parlamentari, între care și cei PSD, au anunțat că nu vor participa la votul de învestire a Guvernului Orban 1, programat luni.

Curtea Constituțională dezbate, la ora transmiterii acestei știri, sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Redactare G.M.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri