Orgolii între USR și PLUS. Evenimentul de lansare a lui Dan Barna la prezidențiale, amânat

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
din cauza orgoliilor dintre USR si PLUS a fost amanat evenimentul de lansare a lui Dan Barna
INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Ședința Comitetului Politic de sâmbătă a celor din USR a dat naștere unor noi tensiuni între USR și PLUS. Motivul: cei din USR au adoptat protocolul alianței electorale pentru prezidențiale, însă, o bună parte dintre lideri a contestat o eventuală alianță politică între cele două partide. Din cauza discuțiilor tensionate dintre USR și PLUS lansarea campaniei de strângere de semnături pentru Dan Barna, care trebuia să aibă loc duminică, a fost amânată.

PLUS și-ar fi dorit ca în ședința Comitetului Politic al USR să fie aprobată atât alianța electorală cât și cea politică, în forma agreată de comisiile de negociere. USR a aprobat cu o largă majoritate constituirea alianței electorale, însă constituirea alianței politice a trecut la limită. Acordul a fost oricum modificat prin aproape 20 de amendamente.

„Este o bucată bună în USR care nu vrea alianță politică.”, au spus surse din USR, pentru Digi24.ro

Printre nemulțumirile celor din USR se numără slaba organizare a celor din PLUS și pretențiile exagerate la împărțirea locurilor pe liste.

Dacian Cioloș și liderii PLUS au fost nemulțumiți de rezultatul discuțiilor din USR. Pe parcursul zilei de sâmbătă au transmis mai multe semnale USR-iștilor care se aflau în ședință.

„Nu poate fi vorba doar de o alianță electorală și de târguieli pe anumite locuri”, a declarat Dacian Cioloș pentru G4Media.ro.

„Avem nevoie de o alianță politică de nedespărțit, nu de jumătăți de măsură. Avem nevoie de o singură echipă, nu de calcule politicianiste și de poze la minut (a.k.a. sondaje). Totul este încă de construit.”, a scris și candidatul PLUS pentru primăria generală, Vlad Voiculescu.

Când cei din PLUS au văzut că în ședința USR vor fi adoptate amendamente la protocol, au modificat și ei documentul cu propriile amendamente.

În mesajele de pe Facebook, de sâmbătă seara, atât Dacian Cioloș cât și Dan Barna au vorbit despre importanța unei alianțe pe termen lung. Discuțiile, însă, sunt departe de a fi încheiate, motiv pentru care a fost amânat evenimentul care trebuia să marcheze debutul campaniei electorale a lui Dan Barna.

„Vom începe să strângem semnături când vom avea o alianță. Închidem discuția zilele următoare”, spun  aceleași surse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri