Paul Stănescu: PSD se află într-un moment de cotitură

Data actualizării: Data publicării:
171016_BP_STANESCU_PAUL_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Vicepremierul Paul Stănescu, unul din cei trei lideri PSD care și-au asumat public scrisoarea prin care se cere demisia imediată a lui Liviu Dragnea din fruntea partidului și de la șefia Camerei Deputaților, explică de ce a semnat documentul și precizează ce ar trebui făcut în acest „moment de cotitură” pentru PSD.

171016_BP_STANESCU_PAUL_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Mi-am asumat această declarație, alături de doamna Firea și domnul Țuțuianu, conștient fiind că Partidul Social Democrat se află într-un moment de cotitură. A sosit timpul să spunem lucrurilor pe nume, într-un cadru cât mai larg, pentru că numai așa putem lua deciziile corecte”, explică Stănescu, printr-un comunicat de presă.

Vicepremierul arată ce i-a determinat pe contestatarii lui Liviu Dragnea să semneze scrisoarea. „Am identificat, alături de colegii mei, cauzele care au condus la situația noastră actuală, una deloc favorabilă, în ciuda măsurilor bune din punct de vedere economic și social pe care le-a luat Guvernul”, susține Paul Stănescu.

Acesta pune accent pe necesitatea păstrării guvernării de către coaliția PSD- ALDE și trece în revistă câteva din măsurile pe care le consideră necesare, imediat sau pe termen mediu.

„Trebuie să asigurăm stabilitatea coaliției majoritare, continuarea și implementarea proiectelor importante ale actualului Guvern, să sprijinim administrația publică locală prin investiții publice și alocări judicioase de fonduri, să îmbunătățim imaginea PSD atât pe plan extern, cât și pe plan intern, fără însă a face rabat de la principiile noastre și fără a ne asocia în vreun fel cu forțe care ne erau potrivnice până mai ieri”, a precizat Stănescu.

Miercuri, a fost făcută publică scrisoarea nemulțumiților din PSD. Paul Stănescu, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu se numără printre semnatarii scrisorii care solicită demisia lui Liviu Dragnea. Scrisoarea arată că Liviu Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru PSD și îi cere acestuia demisia de la șefia partidului, precum și înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă ca președinte interimar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri