PNL îl acuză pe George Simion de huliganism

Data actualizării: Data publicării:
ionut stroe la o conferinta de presa
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Foto: INQUAM Photos / Ilona Andrei

PNL reacționează la scandalul pe care George Simion l-a făcut luni în Ministerul Energiei. Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a declarat la Digi24 că este vorba despre un "nou act de scandal și huliganism marca AUR și George Simion", și că probabil se va face o anchetă pentru a se stabili cum a putut deputatul AUR să intre în instituție.

"Nimeni nu și-ar fi închipuit că asemenea derapaje comportamentale se pot manifesta astfel. Ce a făcut Simion azi e bătaie de joc și la adresa instituției, și a opiniei publice, și a presei.

E un afront și la adresa presei. Un nou act de scandal, huliganism marca AUR și George Simion, și în mod evident această conferință de presă nu poate fi ținută în asemenea condiții.

Știm ce derapaje comportamentale a mai avut Simion. Singura lui miză e scandalul, care deturnează orice fel de comunicare instituțională.

Nu știu cum a intrat Simion în Ministerul Energiei, probabil că va exista o anchetă cum s-a asigurat accesul. În orice minister trebuie să te legitimezi, să consemnează motivul pentru care ești în instituție", a declarat Stroe.

Referitor la OUG care ar introduce taxa pe soare, purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că nu e vorba de niciun fel de taxă care să se impună acum, e vorba de "o perspectivă în 2026."

"S-ar putea să fie chiar eliminată această taxă, s-ar aplica doar celor care produc cu adevărat energie, cu capacitate mai mare de 30 de KW, capacitatea unui bloc întreg de locuințe, în niciun caz individual. Acest act normativ nu implică niciun fel de taxă imediată sau care să oblige prosumatorul casnic să plătească. E vorba de producători, în niciun caz de prosumatori casnici", a mai spus Stroe.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri