PNL: PPE cere Austriei să nu se mai împotrivească aderării României și Bulgariei la Schengen. Rezoluția, la inițativa UDMR

Data publicării:
Schengen
Gestul guvernului austriac de a se opune aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen a fost criticat în presa austriacă. Foto: Profimedia Images

Partidul Popular European a adoptat o rezoluție prin care cere aderarea „cât mai rapidă” a României și Bulgariei la Spațiul Schengen, anunță miercuri Partidul Național Liberal. UDMR afirmă într-un comunicat că rezoluția PPE a fost adoptată la inițiativa sa și a fost prezentată împreună cu PNL și GERB (Bulgaria).

„Noi, Adunarea Politică a PPE, cea mai mare familie politică din Europa, solicităm Guvernului Austriei să își reconsidere poziția și să accepte integrarea României și Bulgariei la Spațiul de liberă circulație. Îndemnăm, în același timp, toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să își intensifice eforturile în vedere obținerii aderării cât mai rapide a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Spațiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României și Bulgariei. Aceasta este decizia corectă și are susținerea totală a Adunării Politice a PPE”, a declarat europarlamentar PNL Siegfried Muresan, potrivit unui comunicat al Partidului Național Liberal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UDMR își asumă inițiativa rezoluției PPE

Rezoluția PPE a fost adoptată la inițiativa UDMR, prezentată împreună cu PNL și cu partidul bulgar GERB, arată formațiunea maghiarilor din România într-un comunicat.

PPE îndeamnă toate organizațiile sale membre să își intensifice eforturile pentru a asigura aderarea imediată a celor două țări și solicită Președinției spaniole a Consiliului European să facă din acest lucru o prioritate absolută, se mai arată în comunicatul menționat.

„PPE și-a reafirmat astăzi sprijinul pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Precizează clar că soluția se află în mâinile guvernului austriac și solicită ridicarea veto-ului acestuia. Sperăm că Partidul Popular Austriac, ÖVP, a înțeles mesajul PPE, deoarece respingerea venită din partea Austriei este injustă, nedreaptă și nesustenabilă. De asemenea, Partidul Popular European a subliniat că cetățenii celor două state au fost discriminați din cauza respingerilor repetate, ceea ce a dus la pierderea încrederii în UE și la întărirea partidelor de extremă dreapta. În discursul meu am atras atenția asupra faptului că creșterea popularității AUR este un semn clar în acest sens”, a declarat Loránt Vincze, europarlamentar al UDMR, potrivit comunicatului.

La întâlnire a participat și Rozália Biró, deputat UDMR și președinte al Organizației de Femei a PPE, care a cerut respectarea promisiunilor europene și susținere pentru aderarea României.

Decizia reamintește că, în 2011, Comisia Europeană a concluzionat că România și Bulgaria sunt pregătite din punct de vedere tehnic și juridic pentru aderare, iar Parlamentul European și-a confirmat în repetate rânduri sprijinul pentru aderarea acestora.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri