Politicieni certaţi cu legea, posibili candidaţi la alegerile locale

Data publicării:
nicusor constantinescu crop

Nicuşor Constantinescu este unul dintre cei mai cunoscuţi baroni locali ai PSD. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa confirmă că ar putea candida din nou.

„În principiu, mă gândesc să candidez. Am avut dosare penale și în 2003, și în 2004, când am câștigat prima oară și alegerile la Primăria Constanța și alegerile la Consiliul Județean Constanța”, spune Nicușor Constantinescu.

PSD ia în discuție să accepte candidaturile celor nu sunt condamnaţi definitiv pentru corupţie, dacă analizele interne vor arata că aceştia pot strânge multe voturi.

„Eu spun că nu au o problemă cu justiţia, ci au o problemă de interpretare a legilor”, a afirmat Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD.

Dintre cei 23 de președinți de consilii județene ai PSD, 14 sunt urmăriți penal, au fost trimiși în judecată sau declaraţi incompatibili. În plus, 65 de primari sunt declarați incompatibili de ANI şi alţi 14 edili au probleme în justiție.

Dacă se poate la putere, se poate și în opoziție. Mircia Gutău, fost primar la Râmnicu Vâlcea, condamnat definitiv pentru că a pretins 50.000 de euro mită, şi-a ispăşit pedeapsa şi ar putea fi susținut de filiala PNL pentru un nou mandat.

Ne-am fixat ca obiectiv câştigarea atât a Primăriei municipiului Râmicu Vâlcea, cât şi a preşedinţiei Consiliului Judeţean. Dacă Mircia Gutău va fi favoritul în cursa pentru primărie, atunci noi vom avea o problemă cu obiectivele noastre în cazul în care vom refuza să-l desemnăm drept candidat”, a spus Cristian Buican, copreşedinte PNL Vâlcea.

Oficial, PNL susține doar candidații integri.

Toţi cei care au probleme cu justiţia, care au fost trimişi în judecată sau care au fost condamnaţi în primă instanţă, nu mai vorbim de cei condamnaţi definitiv, nu pot fi sprijiniţi de PNL”, a spus liderul liberal Ludovic Orban.

PNL are şi alţi baroni locali care ar putea candida. De exemplu, Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, cercetat pentru abuz în serviciu, sau Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ Caraş Severin, trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri