Politicieni de top care au intrat în anonimat în 2015

Data publicării:
dusa ponta oprea facebook mai

Dispariţia lui Crin Antonescu din prima linie a politicii româneşti îşi are rădăcinile în ruperea USL, în 2014. Liberalii l-au lăsat din mâini imediat şi l-au nominalizat pe Klaus Iohannis candidat la funcţia de şef al statului. Retragerea a însemnat absenţa totală din viaţa politică, inclusiv din Parlament.

La începutul anului, Gabriel Oprea avea o ascensiune fulminantă. Era vicepremier, ministru de Interne şi avea suficient de mulţi parlamentari încât să facă jocurile în privinţa alianţelor politice. Moartea poliţistului din coloana sa oficială şi tragedia din Colectiv l-au scos momentan de pe scena politică.

„Pentru că nu vreau să creez tensiuni care să afecteze în vreun fel funcționarea alianței aflate la guvernare, am decis să demisionez din fruntea MAI”, a spus Gabriel Oprea.

Victor Ponta s-a retras tot în urma incendiului din Clubul Colectiv. Pierduse deja şefia PSD, iar credibilitatea şi forţa sa politică erau din ce în ce mai şubrede în urma dosarului penal.

Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl așteaptă și, începând de azi, îmi depun mandatul de prim ministru”, spunea și Victor Ponta.

Traian Băsescu este un alt lider care şi-a pierdut mult din strălucire în 2015, după 10 ani petrecuţi în fruntea statului. Nici Victor Ponta, nici Traian Băsescu nu par să se obişnuiască uşor cu acest statut. Dacă fostul premier este pe punctul de a înfiinţa o fundaţie, Traian Băsescu a fost ales preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, condus pe vremuri de Elena Udrea.

Printre retragerile discrete din scena politică în 2015 se află cea a lui Ion Iliescu. În primul rând, nu a mai mers la ședinţele de partid. Apoi, funcţia sa de preşedinte de onoare nu a mai fost votată oficial la Congres. În plus, Liviu Dragnea s-a delimitat de trecutul comunist şi de violenţele din Piaţa Universităţii chiar în faţa lui Ion Iliescu.

Ion Iliescu a declarat în mai multe rânduri că nu se va mai implica la fel de activ în viaţa partidului, aşa cum s-a întâmplat ani la rând, chiar şi după ce nu a mai fost preşedintele PSD.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri