Ponta: Doamnei Dăncilă poți să-i spui că Parlamentul României e în Togo, ea crede

Data actualizării: Data publicării:
20170618_PARLAMENT_ponta_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Victor Ponta, președintele Pro România, a respins, marți, afirmațiile celor de la PSD, potrivit cărora pentru retructurarea cabinetului nu este nevoie de majoritate calificată, adică de susținerea prin vot a 233 de parlamentari. El a amintit că, în 2014, când era la șefia PSD, a trecut de două ori printr-o astfel de procedură și atunci a fost nevoie de majoritate de 50+1, nu de una simplă.

Noi, la Pro România, nu vom vota pentru această... nici n-am înțeles, cred că n-a înțeles nici doamna Dăncilă, dacă e remaniere, restructurare, atâta timp cât nu se dorește o resetare a guvernului și a administrației. Din păcate, o să mai pierdem multe săptămâni, luni extrem de importante pentru scoaterea României dintr-o criză bugetară care se transformă din păcate în economică. Retrăiesc momentul 2009, și atunci au fost alegeri prezidențiale, nu aveam guvern și eu cred că n-a uitat nimeni ce s-a întâmplat în 2010. S-ar putea să retrăim anul 2010 așa cum retrăim și anul 2009”, a spus Ponta, marți, în Parlament.

El a precizat că parlamentarii formațiunii sale vor fi prezenți în plen.

În ceea ce privește intenția PSD de a vota restructurarea guvernului cu o majoritate simplă, adică cea a parlamentarilor prezenți, și nu una calificată, Victor Ponta a spus: „În 2014, eram șef la PSD și am venit de două ori, o dată când a ieșit PNL, a doua oară când a ieșit UDMR”.

Aceiași juriști ai PSD mi-au spus foarte clar atunci și era clar acest lucru că ne aflăm în situația 85 cu 103 din Constituție, anume că îți trebuie majoritate, 233 de parlamentari. Acum, probabil pentru faptul că doamna Dăncilă n-a fost o zi parlamentar și doamnei Dăncilă poți să-i spui orice, și că Parlamentul României e în Togo, că ea crede, i-au băgat șmecheria asta că nu trebuie... cum să nu trebuiască? Pentru funcționarea unui guvern îți trebuie majoritate. Nu vii cu șmecherii că n-ai voturi și te mai duci pe la CCR”, a adăugat liderul Pro România.

„Din 2014 până acum nu s-a schimbat Constituția”, a subliniat el.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri