Presupus criminal în serie la Caracal. Viorica Dăncilă: STS a răspuns în cel mai iresponsabil mod

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - MOTIUNE DE CENZURA - GUVERN DANCILA - 18
Foto: Inquam Photos / George Călin

Viorica Dăncilă susține că Serviciul de Telecomunicații Speciale a răspuns „în cel mai iresponsabil mod” la toate întrebările legate de cazul tinerei ucise la Caracal. Premierul îi solicită directorului Serviciului lămuriri în cel mai scurt timp despre cazul Alexandrei, menționând că este inadmisbil să nu existe acuratețe în localizare.

„Așa cum am mai declarat în această seară, urmăresc îndeaproape ancheta de la Olt și sunt în permanentă legătură cu Ministrul Afacerilor Interne pentru actualizări. Domnul Nicolae Moga se află la Caracal și va rămâne acolo atât cât este necesar. Vom analiza toate cauzele acestei tragedii și vom lua toate măsurile necesare, ferm și rapid. Mă voi ocupa personal de toți cei care nu mai au ce căuta în sistem, astfel încât tragedii de genul acesta să nu se mai întâmple. Șeful Poliției Române a fost demis, am mai cerut demisia prefectului județului Olt și a șefului Inspectoratului Județean. De la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil, cei vinovați trebuie să plătească”, arată un mesaj publicat vineri seara pe pagina de Facebook a prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Liderul PSD susține că STS deocamdată a răspuns „în cel mai iresponsabil mod” la toate întrebările. „Îi solicit personal directorului serviciului lămuriri în acest caz, în cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi răspunsul, este inadmisibil să nu existe acuratețe în localizare în secolul 21”, a mai transmis șefa Executivului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a pus la dispoziția Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt toate documentele și înregistrările referitoare la cazul din Caracal, a anunțat vineri seara purtătorul de cuvânt al Serviciului, Mariana Pop. Aceasta a precizat că toate apelurile au fost transferate Poliției. În cazul de la Caracal, respectiv cele trei apeluri date de adolescenta de 15 ani, Mariana Pop a precizat că acestea au fost transferate Poliției. Potrivit acesteia, informațiile de localizare primară în cadrul 112 sunt reglementate de către ANCOM, atât ca format, cât și conținut și nu necesită absolut nicio prelucrare suplimentară din partea STS, cu excepția afișării transmise de operator în aplicația 112.

Citiți și:  Ministrul apărării cere trecerea STS sub coordonarea MApN

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri