Prim-ministrul Dăncilă: Cei care dezinformează UE sunt autişti

Data actualizării: Data publicării:
dancila viorica vasilica
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi seară că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că „şi-a pârât propria ţară” în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul”.

dancila 180131_GUVERN_SEDINTA_061_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

ACTUALIZARE. În urma acestor declarații ale premierului Dăncilă, asociația Autism România - care îi reunește pe părinții care au copii bolnavi de autism - a transmis o scrisoare emoționantă, în care spune că intrepretează aceste cuvinte drept o jignire și îi solicită scuze șefei Guvernului. Textul scrisorii, aici.


„Vreau să am o altă abordare cu liderii europeni, o abordare corectă şi transparentă, în care informaţia să fie luată de la Guvern şi să evităm dezinformările care au creat atâtea nemulţumiri, spun eu, din partea românilor, să nu mai ajungă România şi probleme existente în România să fie discutate în plenul PE, bazate pe dezinformările pe care, din păcate, românii le fac pentru România. Eu ştiu românii de la Bruxelles. Nu exclud să fie români şi din ţară”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, potrivit News.ro.

Ea a spus că Monica Macovei a făcut mult rău României în Parlamentul European, deoarece „şi-a pârât” propria ţară, care a fost judecată de alte 27, iar acest lucru „a creat o stare de tristeţe”.

„Ştiu cât rău ne-a făcut doamna Monica Macovei nouă ani în PE. Am văzut atitudinea ei şi acest lucru ne-a creat o stare de tristeţe, pentru că probleme sunt în multe ţări, fiecare ţară îşi are problemele ei, dar şi le rezolvă pe plan intern. Nu vii să îţi pârăşti propria ţară şi să ceri să o judece alte 27 de ţări în plenul PE”, a mai susţinut prim-ministrul.

Viorica Dăncilă a mai spus că i-a felicitat pe europarlamentarii români care au susţinut România la dezbaterea din Parlamentul European pe tema Justiţiei.

„Cred că acest lucru, dacă eşti bun român nu îl faci şi am văzut români, colegii mei europarlamentari, care au apărat România la Bruxelles şi care au arătat minciunile şi dezinformările care s-au practicat la nivelul Parlamentului, la nivelul Comisiei. I-am felicitat din tot sufletul şi pe Dan Nica, pe Puiu Paşcu, Norica Nicolai, Victor Boştinaru, Maria Grapini (...) Vreau să avem o altă abordare, astfel încât liderii europeni să fie informaţi corect şi să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat până acum”, a afirmat Dăncilă.

Întrebată care este poziţia sa în legătură cu relaţiile pe care România ar trebui să le dezvolte cu Bruxelles-ul şi cu Statele Unite, Dăncilă a spus că Guvernul său are primul vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice.

De asemenea, premierul i-a catalogat drept „autişti” pe cei care dezinformează, cu toate că ştiu realitate.

„Cum poate un europarlamentar să îndepărteze România de Europa? Un om care nouă ani a stat la Bruxelles cunoaşte instituţiile, cunoaşte regulile europene şi ştie cât de importantă este participarea noastră ca stat membru în această construcţie europeană. Legat de parteneriatul strategic - este primul Guvern care are un vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice, în special pe parteneriatul strategic cu SUA. Deci cred că doar aceste două lucruri arată, să mă exprim elegant, că dezinformează şi că ştiu realitatea, dar nu vor să o accepte şi să o vadă. Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă”, a conchis ea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri