PSD renunţă la marele miting din luna iunie. Când ar putea avea, totuși, loc

Data publicării:
180312_PSD_BPN_13 dragnea dancila neacsu_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Social-democratii amână marele miting din Bucureşti după ce preşedintele le-a dat planurile peste cap. Klaus Iohannis a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională în ceea ce privește legea referendumului privind redefinirea familiei. Reprezentantii PSD spun că este posibil ca referendumul şi mitingul să aibă loc în această toamnă.

Social-democraţii se declară surprinşi de decizia luată de Klaus Iohannis în ceea ce priveşte referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. Hotărârea preşedintelui schimbă şi strategia PSD. O primă măsură: partidul renunţă la marele miting anunţat în Bucureşti în luna iunie.

„Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curţii Constituţionale”, a spus sâmbătă șeful statului.

Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiţii, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD.

„Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunţăm la acest lucru, asta e important”, a spus Paul Stănescu, vicepremier, vicepreşedinte PSD.

Liviu Dragnea a evitat să se pronunţe în privinţa datei referendumului tocmai pentru că nu ştia ce o să facă preşedintele Iohannis.

„Neavând legea promulgată, legea referendumului promulgată, nu putem discuta de un calendar de acţiuni pentru că nu avem momentul zero”, a spus șeful PSD în 7 mai.

Cu toate acestea, PSD demarase deja pregătirile pentru organizarea mitingului. Existau discuţii ca acesta să aibă loc în Piaţa Victoriei pentru a arăta că PSD poate aduce mai mulţi oameni în Capitală decât au fost la protestele din februarie 2017.

„Asta e tot ceea ce se discută acum, numărul de autocare disponibile, de microbuze şi de garnituri de tren”, spunea Liviu Dragnea.

Se făceau deja primele estimări privind câţi oameni aduc filialele.

„Cred că pot să adun 15.000 de oameni împreună cu organizaţia PSD sector 5 la un miting de o asemenea importanţă”, spunea Daniel Florea, preşedintele PSD Sector 5.

„Cu siguranţă vor fi peste 5.000 de clujeni care vor participa”, a spus Gabriel Nasra, preşedintele PSD Cluj.

„La Dâmboviţa m-am pregătit, 20.000 de oameni pot să aduc în Bucureşti la miting, problema este că nu sunt suficiente mijloace de transport. Dintr-un inventar pe care l-am făcut în judeţ, aş putea veni cu 7.000 - 7.500 maxim de persoane”, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa.

Coaliţia pentru Familie a adunat peste 3 milioane de semnături în urmă cu doi ani pentru modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte redefinirea familiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri