PSD va avea congres în luna aprilie

Data publicării:
0701congres-42433

Surprize ar putea apărea însă în cursa pentru şefia Consiliului Naţional, condus până acum de Adrian Năstase.

Preşedintele PSD crede că va fi un congres liniştit. „O să fie unul mult mai bun decât cele în care pierdeam alegerile. Atunci erau supărări, polițe de plătit. De data asta nu se pune problema de a îndepărta pe cineva”, a spus Victor Ponta.

Printre temele congresului va fi şi alegerea unui nou preşedinte al Consiliului Naţional, după ce Adrian Năstase şi-a pierdut calitatea de membru PSD, în momentul în care a fost condamnat definitiv.

Rămâne de văzut dacă Victor Ponta îl va susţine pentru o eventuală nouă candidatură. Adrian Năstase va fi eliberat în primele luni ale anului, aşa că nimic nu-l va împiedica să candideze pentru această funcţie.

Tot la congres s-ar putea afla ce se întâmplă cu Mircea Geoană. Abia reintrat în PSD, acesta a fost acuzat de trădare, după ce au existat informaţii că ar fi acceptat propunerea lui Traian Băsescu de a fi premier şi ar fi încercat să racoleze social-democraţi pentru a-l sprijini. Iniţial, Victor Ponta a dat de înţeles că va fi exclus din partid. Acum, liderul PSD face un pas înapoi: „Am avut o discuție lămuritoare. Eu nu vreau sa ajung la excluderi. Mie îmi plac includerile”.

O altă temă a congresului va fi fuziunea cu UNPR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri