Raluca Turcan: Propunerea Sevil Shhaideh arată obsesia de control a lui Dragnea

Data publicării:
raluca turcan

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că propunerea ca Sevil Shhaideh să devină premier arată „obsesia de control” a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, fiind o numire care aduce aminte de perioada guvernării Nastase, când Executivul era condus prin „interpuşi”.

Raluca Turcan a declarat, după consultările cu președintele avute la Cotroceni, că PNL va rămâne în opoziție și va urmări în parlament punerea în practică a programului de guvernale al PSD și ALDE. „Vom sancționa oferind soluții alternative”, a spus președintele interimar al PNL. Raluca Turcan a mai spus că PNL pleacă de la realitatea că scopul ascuns al acestei coaliții e nerespectarea legii și încetinirea luptei împotriva corupției.

Citiți aici: Cine este Sevil Shhaideh

Despre propunerea de premier a PSD-ALDE, Raluca Turcan a spus că este o propunere „care arată obsesia de control a domnului Liviu Dragnea. Este o propunere care ne duce cu gândul la practici din timpul mandatului dlui Adrian Năstase sau din momente politice când guvernul era condus prin interpuși. Este un semnal nefavorabil pentru mediul economic, pentru întreprinzători, este un semnal că partea de creștere a taxelor și impozitelor care de fapt a stat la baza programului de guvernare al PSD va fi, din nefericire, aplicată. Nu cred că oamenii când au votat PSD au votat ca în fruntea Guvernului să fie fina dlui Liviu Dragnea. (...) Una ar fi fost să avem un prim-ministru cu un profil politic conturat, cu acțiune politică vizibilă și o viziune de dezvoltare a țării asumată și una este să primim o mutare de familie a dlui Liviu Dragnea", a declarat liderul PNL, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Turcan a precizat că știe doar că Sevil Shhaideh a fost ministru în perioada în care Liviu Dragnea „conducea Guvernul prin interpuși”.

„Nu o cunosc personal pe domnia sa, însă cred că PSD avea resursă de oameni care să poată să-și asume o viziune de dezvoltare a României și mă duc din nou cu gândul la frauda de încredere care a apărut în momentul în care PSD deja se dezice de programul de guvernare asumat, frauda de încredere în momentul în care Liviu Dragnea a spus că va avea un prim-ministru care să știe ce trebuie făcut cu România și am primit o opțiune personală a domniei sale", a afirmat liderul liberal.

Raluca Turcan a precizat că i-a spus președintelui Iohannis că PNL a luat act de aritmetica parlamentară, că este pregătit să-și asume din opoziție monitorizarea programului de guvernare al PSD și să ofere soluții alternative.

PNL se declară îngrijorat de discursul antioccidental al unor lideri din coaliția de guvernare, un semnal „devastator” și speră că nu vor exista „nunțări în materie de politică externă asumată de România până acum”.

Potrivit Digi24, consultările PNL cu președintele au durat doar zece minute, dar delegația PNL a ieșit mult mai târziu la declarații. Întrebată dacă a discutat cu președintele despre situația din PNL, Raluca Turcan a declarat că PNL știe ce are de făcut și are resurse să îndrepte ceea ce nu a funcționat.

(Surse: Digi24 TV, Agerpres, News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri