Rareș Bogdan vrea să preia conducerea PNL București, dar pune două condiții

Data actualizării: Data publicării:
rares bogdan

Rareș Bogdan a declarat, luni, că e pregătit să preia filiala PNL București, cu condiția să vină cu propriul secretar general și ca cei șase președinți ai organizațiilor liberale de sectoare să fie numiți tot de el. De asemenea, Rareș Bogdan a afirmat că nu va candida pentru funcția de primar general al Capitalei, precizând că va sprijini candidații și primarii PNL din diferite orașe.

„Dacă condițiile mele se acceptă probabil voi lua această decizie, dar condițiile mele sunt extrem de dure și nu știu dacă vor conveni: Opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci for accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care sunt nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, a declarat Rareș Bogdan, înaintea ședinței BEX al PNL care are loc luni la Parlament.

O altă condiție a acestuia este crearea propriei echipe. El vrea să vină cu propriul secretar general.

„Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor și îmi voi pune propriul meu secretar general și cei trei prim-vicepreședinți. Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clară, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu”, a adăugat Bogdan.

Surse din interiorul partidului au declarat, pentru MEDIAFAX, că dacă Rareș Bogdan va prelua filiala PNL București, Florin Roman ar obține funcția de secretar general.

De asemenea, Rareș Bogdan a adăugat că nu își dorește să candideze la funcția de primar general al Capitalei: 

„Eu sunt convins că PNL are oameni extrem de valoroși care pot să o contracandideze și să și câștige în fața doamnei Firea, care e un candidat facil pentru că nu a făcut nimic și va fi ușot de bătut. Nu voi candida la primăria București. Am alte planuri”, a declarat Rareș Bogdan, înaintea ședinței BEX al PNL, luni, la Parlament.

Cristian Bușoi a anunțat, luni, că va demisiona din funcția de președinte al PNL București. El a declarat, luni, că singura demisia a organizației pe care încă nu o are este a președintelui PNL Sector 2, respectiv a Ancăi Boagiu.

Prin urmare, Boagiu ar urma să fie demisă în ședința Biroului Executiv au spus sursele citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri