Reacția AUR în cazul fetei care acuză că a fost violată la Școala de vară: Am pus la dispoziția poliției listele de participanți

Data actualizării: Data publicării:
membru AUR cu trocol galben cu logo-ul partidului cu spatele, in fata unei masini galbene
Reacția AUR în cazul fetei care acuză că a fost abuzată sexual la Școala de vară FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Anchetă după Şcoala de vară a AUR, organizată în Staţiunea Neptun-Olimp: o adolescentă de 17 ani acuză că mai mulți membri AUR au violat-o. Fata a mers la medic și a depus o plângere la poliție, care a început deja verificările. Într-o reacție venită la câteva ore după apariția știrii, AUR spune că, de fapt, fata a consumat singură alcool în camera de hotel în care a fost cazată, lucru pe care l-ar fi constatat și un echipaj de poliție și că a fost trimisă acasă a doua zi, însă nu a făcut nicio mențiune cu privire la suspiciunea de agresiune sexuală.

„Singurul incident despre care organizatorii Școlii de vară au cunoștință în momentul de față s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaților a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate.

Concomitent, părinții tinerei, alertați de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliție și au cerut intervenția unui echipaj la fața locului. La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă și a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate și neconstatând nimic suplimentar, polițiștii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locație pentru a se reface.

În dimineața zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoțitori care au predat-o părinților. La fel ca toți ceilalți participanți minori, tânăra a venit la Școala de vară cu acordul părinților.

Alianța pentru Unirea Românilor a pus la dispoziția poliției listele de participanți și imaginile video inregistrate pe camerele hotelului”, transmite Biroul de presă al AUR.

Suspiciuni de viol la Școala de vară a AUR

O fată de 17 ani, care a plecat pe litoral cu o delegație a partidului AUR, la Şcoala de vară, a reclamat la poliție că s-a trezit dimineața în camera de hotel cu dureri în zona inghinală și urme de sânge.

Când s-a întors acasă, fata le-a povestit părinților că vineri seară a băut în camera din hotelul în care a fost cazată delegația în compania unor persoane din AUR, iar a doua zi dimineață s-a trezit în starea respectivă.

Părinții fetei ai anunțat poliția și au dus-o la un control medico-legal, legiștii confirmând faptul că ea întreținuse raporturi sexuale în seara respectivă. Fata nu a vrut să spună numele persoanelor alături de care și-a petrecut seara, însă polițiștii au ridicat deja filmările de pe camerele de supraveghere și vor avea informații clare despre persoanele cu care minora și-a petrecut noaptea în acel hotel.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri