Reacția lui Călin Popescu Tăriceanu după avertismentul lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu la Jurnalul de seara 2

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis la ceremonia depunerii jurământului de învestitură de către noul Guvern nu au decât „o pură valoare politică”.

În România, atâta vreme cât sunt respectate procedurile de dezbatere, de transparenţă, adoptare conform legilor, legile sunt supuse controlului de constituţionalitate. (...) Nu cred că în aceste condiţii aprecierile preşedintelui au altceva decât o pură valoare politică. Şi ele cred că sunt destinate nu aşa cum a spus preşedintele, care s-a arătat îngrijorat de chestiunile sociale din societate, ci mai degrabă să alimenteze aceste chestiuni şi să le dea apă la moară celor care protestează de o bună bucată de vreme, invocând lucruri neadevărate precum atacul la independenţa Justiţiei sau lupta împotriva corupţiei. Realităţile demonstrează exact contrariul a ceea ce a spus preşedintele pe aproape toate planurile”, a spus Tăriceanu la România TV, potrivit Agerpres.

Iohannis a declarat luni, la ceremonia depunerii jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului Dăncilă, că afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat.

Există o linie roșie pe care guvernanții și decidenții majorității nu au voie să o depășească. Afectarea independenței justiției este de neacceptat! Coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an de zile continuă să susțină în stradă statul de drept”, a spus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri