Reacţia lui Klaus Iohannis, după mesajul ambasadorului Klemm

Data actualizării: Data publicării:
klemm si iohannis - presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că mesajele de susţinere venite din partea ambasadorului SUA, Hans Klemm, la adresa sa i-au confirmat că nu este singurul care consideră că în politică este nevoie de oameni curaţi.

Klaus Iohannis a fost întrebat despre mesajele de susţinere venite din partea ambasadorului SUA, Hans Klemm, care l-a lăudat pe şeful statului într-un interviu acordat News.ro pentru declaraţiile sale pe tema Justiţiei.

"M-am bucurat de aceste mesaje. Nu am discutat în întâlnirea noastră tete-a-tete aşa ceva, dar mi s-a confirmat că nu sunt singurul care are impresia că trebuie să fie oameni curaţi în politică", a spus şeful statului.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirmă, într-un interviu acordat News.ro, că susţine "pe deplin" mesajul transmis recent de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană condamnată pentru corupţie, şi îl felicită pe şeful statului pentru sprijinul său în lupta anticorupţie.

"Îl felicit pe preşedintele Iohannis pentru sprijinul foarte puternic şi constant pentru lupta anticorupţie a României. Îl felicit şi pentru încurajarea alegătorilor şi a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru şi competent, fără probleme de corupţie", a spus ambasadorul.

Întrebat ce părere are despre mesajul lui Iohannis privind numirea unui premier care nu are probleme în justiţie şi care nu este condamnat pentru corupţie, Klemm a răspuns: "O voi spune simplu şi direct: susţin pe deplin mesajul".

Oficialul SUA a adresat la rândul său un mesaj pentru alegătorii români în pragul începerii campaniei electorale pentru parlamentare, îndemnându-i, aşa cum a făcut-o şi la alegerile locale, să voteze candidaţi competenţi şi integri.

De asemenea, el a transmis că se aşteaptă de la noul Guvern şi de la noul Parlament să fie "integru şi competent".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri