Reacția MAE român după noul test balistic al Coreei de Nord

Data publicării:
melescanu

Ministerul Afacerilor Externe a condamnat „ferm”, sâmbătă, efectuarea unui nou test balistic de către Coreea de Nord, în condiţiile în care acţiunea reprezintă o nouă escaladare a tensiunilor din Peninsula Coreeană şi o provocare majoră la adresa păcii la nivel global.

„Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm efectuarea unui nou test balistic de către Coreea de Nord, la data de 28 iulie 2017. Această acţiune reprezintă o nouă escaladare a tensiunilor din Peninsula Coreeană şi o provocare majoră la adresa păcii la nivel global”, a precizat MAE, într-un comunicat de presă.

Ministerul de Externe a reiterat apelul către autorităţile de la Phenian „de a respecta pe deplin normele internaţionale în vigoare şi de a iniţia măsuri concrete în direcţia denuclearizării Peninsulei Coreene într-o  manieră completă, verificabilă şi ireversibilă”

Coreea de Nord a procedat vineri la un nou test de rachetă balistică, au anunţat Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud, relatează AFP. Departamentul american al Apărării a anunţat vineri că racheta trasă de Phenian era o rachetă intercontinentală (ICBM), care a parcurs 1.000 de kilometri înainte să-şi încheie traiectoria în mare.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri