Reacția PSD după decizia CAB: „Iohannis a lăsat Armata Română fără șef de Stat Major”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis ue - presidency

Social-democrații îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că „nu înțelege nimic din obligațiile pe care le are față de Armata Română” și că ar fi „lăsat” Armata fără șef de Stat Major. Reacția vine după ce Curtea de Apel București a decis, joi, să admită cererea ministerului Apărării și a suspendat decizia președintelui prin care se prelungea cu un an mandatul fostului șef al Statului Major la cârma Armatei.

iohannis bilant armata FB
Presedintele Klaus Iohannis participând la bilanțul Ministerului Apărării Naționale. Sursă foto: Facebook

„Iohannis nu înțelege nimic din obligațiile pe care le are față de Armata Română. Chiar în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu secretarul general NATO, Iohannis a lăsat Armata Română fără șef de Stat Major! Este cea mai gravă vulnerabilizare a Armatei Române de după căderea regimului comunist și pentru prima oară când o armată din cadrul NATO rămâne fără comandant militar!”, se arată într-o postare a PSD, pe contul de Facebook al partidului.

Social-democrații mai susțin că, deși decizia Curții de Apel nu este definitivă, Klaus Iohannis ar trebui să accepte propunerea formulată de ministrul Apărării.

„Armata Română nu poate rămâne în incertitudine și nu poate fi subiect de dispute politice! Iohannis trebuie să renunțe la încăpățânare și să numească un nou șef al Statului Major!”, se arată în finalul postării PSD.

Curtea de Apel București a admis, joi, cererea ministerului Apărării și a suspendat decizia președintelui Klaus Iohannis prin care se prelungea cu un an mandatul fostului șef al Statului Major la cârma Armatei.

Decizia este executorie, deci se aplică imediat, însă va putea fi contestată de Președinție. Atribuțiile vor fi prelute de locțiitorul șefului Statului Major, fost șef al Forțelor Aeriene. La finele anului trecut președintele Klaus Iohannis a respins propunerea PSD pentru funcția de șef al Statului Major.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri