Remanierea Guvernului. ALDE nu-și retrage ministrul cu dosar penal

Data actualizării: Data publicării:
varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2
Foto: Facebook

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marți, că formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu nu-l retrage pe ministrul Viorel Ilie, pe care premierul Mihai Tudose l-a trecut, luni seara, pe lista remaniabililor. „Primul ministru nu are dreptul să se situeze în afara coaliției, care l-a susținut în investirea sa”, a avertizat deputatul Vosganian, intrat recent în atenția presei pentru declarațiile despre găinile evazioniste.

varujan vosganian si calin popescu tariceanu_fb vosganian 2
Sursă: Facebook

ALDE nu intenționează să-şi retragă ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul”, a precizat Varujan Vosganian, după o ședință a conducerii ALDE, desfășurată în absența lui Călin Popescu Tăriceanu.

Noi cu PSD nu am avut o astfel de discuţie. (...) Orice decizie fundamentală în ceea ce privește guvernarea trebuie luată în interiorul coaliție și primul ministru nu are dreptul să se situeze în afara coaliției, care l-a susținut în investirea sa. (...) ALDE nu intenționează să-și retragă ministrul pentru Relația cu Parlamentul căruia i-a dat un vot de încredere. (...) Orice remaniere trebuie făcută prin consultarea coaliției de guvernare”, a mai spus vicepreședintele ALDE.

La insistenţele reporterilor, Vosganian a subliniat că dacă prim-ministrul vine şi îşi prezintă argumentele în favoarea remanierii unor miniştri, acestea pot fi discutate.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la Antena 3, că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului. El a spus că vor fi „nişte decizii dure, dar necesare”.

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizaţi de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Alte nume vehiculate ca fiind la un pas de remaniere sunt cel al ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc şi cel al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

Pe surse, a fost furnizată informația că vicepremierul Marcel Ciolacu ar putea fi nominalizat în locul lui Sevil Shhaideh, iar portofoliul de vicepremier ar putea să-i revină lui Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării, recent înlăturat din Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri