Revoltă în Pro România. Mihai Tudose și Daniel Constantin îi cer lui Ponta să voteze Guvernul Orban

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
ponta si daniel constantin
Foto: INQUAM Photos/George Calin

În Pro România sunt discuții aprinse de două zile, mai mulți lideri ai partidului încercând să îl convingă pe Victor Ponta să voteze Guvernul Orban. Fostul premier nu este însă de acord și a amenințat că cine votează Guvernul împotriva unei decizii luate deja la nivelul partidului va fi dat afară din Pro România. Cei doi lideri care încearcă să îl convingă pe Victor Ponta sunt Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu. De asemenea, parte a grupului care susține învestirea Guvernului este și europarlamentarul Pro România, Mihai Tudose.

Surse din Pro România au declarat pentru Digi24.ro că mai mulți parlamentari sunt nemulțumiți de decizia partidului de a nu vota învestirea Guvernului. „După ce am dat-o jos pe Viorica Dăncilă, ce facem acum? Prelungim criza? Vrem să avem iar bugetul aprobat în aprilie-mai? Trebuie să ne gândim bine și să dăm votul de învestitură”, au declarat sursele citate. Aceleași surse precizează că ar fi cel puțin 8 parlamentari din Pro România care vor fi prezenți la Parlament pentru a asigura cvorumul de ședință și, cel mai probabil, vor vota Guvernul.  

Victor Ponta a declarat duminică, în mai multe intervenții televizate, că Pro România nu votează Guvernul, iar cine va vota va fi dat afară din partid. De asemenea, Ponta a menționat că Pro România ar putea asigura cvorumul de ședința, dar doar cu condiția ca Ludovic Orban să schimbe cei trei miniștri care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate.

Soarta guvernului Orban depinde de oamenii din partidul lui Victor Ponta, cei care au pus umărul la căderea Guvernului Dăncilă. În total, Pro România are 32 de parlamentari, dintre care 3 afiliați grupului. Pentru asigurarea cvorumului și pentru învestirea Guvernului, Ludovic Orban are nevoie de 233 de voturi. În total, partidele care au anunțat că susțin Guvernul Orban strâng 225 de voturi, însă Ludovic Orban susține că se bazează și pe alte 16 voturi de la parlamentari PSD, Pro România sau neafiliați).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri