Rolul ambasadorului SUA în România, în viziunea unui senator american

Data actualizării: Data publicării:
bob menendez american
Bob Menendez, senator american

România ar fi unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană, iar ambasadorul SUA trebuie să pună presiune pe Guvern pentru ca acesta să respecte statul de drept și să favorizeze investițiile firmelor americane.

Sunt afirmațiile făcute de un senator democrat, la audierea în Congresul Statelor Unite a avocatului de origine română Adrian Zuckerman, cel pe care Donald Trump l-a propus ca ambasador la București.

Robert Menendez, senator: „Domnule Zuckerman, dacă ne uităm la România, sunt preocupat de statul de drept şi corupţie. Transparency Internaţional clasează România drept una dintre ultimele patru ţări din Uniunea Europeană, legat de corupţie şi am auzit de la membri ai comunităţii de afaceri americane că problemele cu procesele adecvate şi statul de drept împiedică investiţiile americane de acolo. Ambasadorul SUA în România trebuie să pună presiune pe guvernul României pentru combaterea corupţiei şi pentru întărirea instituţiilor, ca să creeze un climat prietenos nu doar pentru poporul român şi afaceri, dar şi pentru companiile americane, de asemenea”.

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri