România și alte 10 țări NATO condamnă Rusia pentru atacuri: Bombardamentele asupra orașelor ucrainene constituie crime de război

Data actualizării: Data publicării:
loc de joaca din kiev bombardat
România și alte 10 țări NATO condamnă Rusia pentru atacuri. FOTO: Profimedia Images

România, Polonia și celelalte țări de pe flancul estic al NATO consideră atacurile rusești asupra orașelor din Ucraina drept crime de război, relatează Reuters.

De asemenea, avertizează Rusia că asemenea fapte nu vor fi uitate niciodată și că cei responsabili vor fi aduși în fața justiției.

Bombardamentele în masă ale Rusiei asupra orașelor ucrainene constituie crime de război conform dreptului internațional, au declarat marți președinții grupului de țări București 9, alături de șefii de stat din Macedonia de Nord și Muntenegru, relatează Reuters.

"Noi, președinții Bulgariei, Republicii Cehe, Estoniei, Ungariei, Letoniei, Lituaniei, Muntenegrului, Macedoniei de Nord, Poloniei, României și Slovaciei, condamnăm bombardamentele în masă asupra orașelor ucrainene efectuate recent de Rusia, care constituie crime de război conform dreptului internațional", au transmis cei 11 președinți printr-un comunicat de presă.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile de ieri ale Rusiei în Ucraina și a subliniat că trebuie să fie condamnate de întreaga comunitate internațională. "Uciderea civililor nevinovați trebuie să înceteze", este mesajul președintelui. Șeful statului condamnă ferm aceste acte de violență și a transmis că România va continua să sprijine țara condusă de Volodimir Zelenski în lupta împotriva agresiunii Federației Ruse.

În urma atacurilor de ieri din Ucraina, 19 oameni au murit și 105 au fost răniți, potrivit celui mai recent bilanț transmis de serviciile de urgență ucrainene.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri