Video Scandal în Parlament cu Diana Șoșoacă. A intrat cu forța în Comisia Juridică: S-a dat ordin să îmi fie strivit piciorul

Data actualizării: Data publicării:
diana sosoaca in plen se cearta cu un parlamentar
PNL a propus sancționarea Dianei Șoșoacă. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Scandal la Comisia Juridică din Parlament unde senatoarea Diana Șoșoacă a fost invitată la comisie pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul din Senat, la propunerea liberalilor. Scandalul a pornit după ce președintele comisiei, Iulia Scântei, i-a cerut acesteia să poarte o mască de protecție conformă. Diana Șoșoacă a venit la comisie cu mască din plastic.

Iulia Scântei: Doamna senator, vă rog să purtați mască.

Diana Șoșoacă: Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceți spectacol cu mine aici și vă rog să îmi arătați articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Dați-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura și nasul.

Senatoarei i s-a oferit o altă mască, însă nu a vrut să o primească: „Eu nu port porcăria aia de mască”.

Șoșoacă a sunat la 112 pentru că nu a fost primită în sală. Aceasta a spus că a fost „bruscată și lovită”.

Ulterior, senatoarea a forțat ușa comisiei, păzită de doi angajați ai Senatului, și a intrat cu forța în sală de ședință. Aceasta a susținut că „s-a dat ordin” să fie bătută. 

După ce a intrat cu forța în sală, ceilalți senatori juriști au ieșit. Șoșoacă a spus că a forțat ușa pentru că angajații Senatului au vrut să îi strivească piciorul: „S-a dat ordin să fiu bătută, (...) să îmi fie strivit piciorul”.

„Este un abuz. Așteptăm poliția. Dacă vor lupte cu mine, foarte bine. Eu reprezint românii, iar cetățenii vor să mă lupt pentru drepturile lor”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri