Video&Foto Scandal la Ora premierului. Cîțu: Mă contestă slugile lui Dragnea/ Ciolacu: Cât ați vorbit, România s-a împrumutat cu 600.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
opozitia psd cu pancarte in parlament
Florin Cîțu participă la „Ora premierului”. Opoziția a venit cu pancarte. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Premierul Florin Cîţu a participat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora prim-ministrului", unde a răspuns la criticile formulate de grupul PSD, care a depus solicitarea de dezbatere numită "Bugetul tăierilor: moartea economică a României".

ACTUALIZARE ora 17:54 La finalul dezbaterii, premierul Florin Cîțu a spus: „Dragi pesediști, puneți mâna pe carte! Cititul nu a omorât pe nimeni”.

„Nu a fost vorba despre buget azi. Cei care au discutat despre buget nu l-au înțeles. Mă gândeam să vă înscriu la școală, domnule Ciolacu. Dragi pesediști, puneți mâna pe carte! Cititul nu a omorât pe nimeni”.

ACTUALIZARE ora 17:50 Liderul grupului AUR, George Simion, a spus că va ieși din sală în solidaritate cu minerii din Valea Jiului și nu numai.

"Vin din Hunedoara, unde am fost chemați și de lucrătorii de la Mintia, și cei din Valea Jiului, de minerii din Gorj de la CEO, pentru că bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul parlamentar AUR va părăsi sala de ședințe în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului și cu toți lucrătorii din domeniul energetic. Acest Guvern nu are o strategie, plan, viziune pentru România".

ACTUALIZARE ora 17:39 Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, a declarat în cadrul dezbaterii că "în această situație devine aplicabil ceea ce spunea, în trecut, Mihai Eminescu: «alte măști, aceeași piesă/alte guri, aceeași gamă/amăgit atât de-adese/nu spera și nu ai teamă»".

"Tema supusă astăzi dezbaterii, la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, ar fi fost acceptabilă dacă ar fi venit din partea unui partid care nu ar fi guvernat România mai bine de două decenii și care nu ar fi contribuit prin măsurile pro-ciclice la dezechilibrele economice majore pe care le înregistrează țara noastră. Din păcate, solicitarea vine de la PSD, iar în această situație devine aplicabil ceea ce spunea, în trecut, Mihai Eminescu: «alte măști, aceeași piesă/alte guri, aceeași gamă/amăgit atât de-adese/nu spera și nu ai teamă».

....

Reprezentanții PSD uită să spună că la orice construcție bugetară făcută de PSD în anii 2017-2019, bugetul a fost invariabil însoțit de taxe și impozite noi sau de majorarea fiscalității existente., PSD lua cel puțin 2 lei din buzunarele oamenilor, prin impozite și taxe, pentru 1 leu în plus la pensie sau la salariu. De asemenea, orice majorare de venituri clamată de liderii PSD în acea perioadă era desființată imediat de creșteri spectaculoase de prețuri.

Revenind în actualitate, nu știu ce considerați dvoastră tăiere? Poate vă referiți la majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 cu 14%, cea mai mare majorare din Uniunea Europeană, sau la majorarea etapizată a alocațiilor de stat până la dublare, sau la majorarea salariului minim și a unor drepturi de protecție socială. Doamnelor și domnilor colegi din PSD, În anii cât PSD a guvernat România nu ați vrut și nici nu ați putut să majorați punctul de pensie așa cum ați promis oamenilor, deși țara traversa o perioadă economică favorabilă.

Ați avut pretenția ca majorarea să o facă Guvernul PNL, în plină criză economică și uite că a făcut-o, cu 14%, în limita resurselor pe care le-a avut la dispoziție. De asemenea, în anul 2019, unii dintre dumneavoastră vă roteați în jurul președintelui dumneavoastră de atunci, manifestându-vă indignarea și opoziția față de majorarea alocațiilor de stat, deși deficitul bugetar era mic, gestionabil, iar economia creștea", a spus liberalul.

ACTUALIZARE ora 17:20 Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus de la tribuna Parlamentului că în timpul discursului premierului de 10 minute România a mai împrumutat 600 de mii de euro.

Marcel Ciolacu: „V-am ascultat cu atenție. Ați vorbit 10 minute. În acest timp, ați mai împrumutat România cu 600 de mii de euro. O mie de euro pe secundă, furați din buzunarul fiecărui român! Pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri!

Dar, domnule Cîțu, nu aveți bani să le plătiți salariile restante minerilor din Valea Jiului! Care stau de 7 zile blocați în subteran! Deși... în campanie, ați găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL. Mită electorală! Pe aceștia ați avut de unde!!!

Domnule Cîțu, vă spun direct: Dați-le banii oamenilor!! Urgent! Nu vă mai bateți joc de ei! Sunt banii lor. Munciți!

Măcar atât să faceți... dacă în rest nu aveți nicio viziune! De aceea, tot ce puteți face este să veniți în fața Parlamentului cu un buget al austerității. Un buget al sărăciei. Un buget care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare României!

PSD a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% și o datorie publică de 34% din PIB.

Orban și ”Cîțu din 2020” i-au lăsat lui ”Cîțu din 2021” un deficit de 10% și o datorie de peste 47% din PIB!

.....

V-ați prezentat deja filosofia de viață: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, ați dovedit că nici să mori nu e gratis! Ați tăiat până și de la ajutorul de înmormântare!

.....

Spuneți-le românilor că i-ați mințit. Recunoașteți că nici nu ați citit legea salarizării, lege pe care vreți să o schimbați.

Dacă ați fi citit-o, nu i-ați fi mințit pe români că există sporuri de 85%. Când ele sunt plafonate prin lege la 30%.

N-ați fi mințit că există spor de calculator. Când acesta este scos de 20 de ani!

Singurul spor pe care l-ați scos a fost cel din prefecturi. Pe care tot dumneavoastră l-ați dat anul trecut!

Ați spus că vreți reformă în administrație. Dar reforma nu se face cu minciuni. Cu ură. Cu învrăjbire.

Reformă înseamnă ca toți românii să o ducă mai bine, nu mai rău!

Reformă înseamnă ca România să nu mai aibă doar forță de muncă ieftină și să fie piață de desfacere, ci să aibă investiții care să aducă plus valoare!

Dar, dumneavoastră, domnule Cîțu, nu vreți de fapt nicio reformă! Pentru că nu aveți nici viziune, nici curaj și nici nu vă doriți! Și.. pentru că astăzi, 22 februarie, nu ați fost nici măcar în stare să trimiteți Parlamentului... proiectul de buget!”, a spus Ciolacu.

Florin Cîțu a început dezbaterea spunând că îl contestă "slugile lui Dragnea și ale lui Vâlcov".

“Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD - Sorin Grindeanu - OUG 13, cel care tremură de frică atunci când președintele României s-a dus lângă el. Mihai Tudose își lua banii în plic. Ciolacu și Stănescu își permit să vină cu amendamente. Însumate fac 6% din PIB. Propun să nu mai plătim contribuții la UE. E la limita trădării naționale !!!!”, a spus Cîțu.

Deputații PSD au venit cu mai multe figuri făcute din carton: Klaus Iohannis cu schiurile, Dan Barna cu un sac cu euro, Raluca Turcan, Florin Cîțu cu o coasă, Ludovic Orban cu un trabuc, Claudiu Năsui-hacker, Vlad Voiculesc în flăcări.

Florin Cîțu participă la „Ora premierului”. Opoziția a venit cu pancarte. Foto: INQUAM Photos/George Călin
Florin Cîțu participă la „Ora premierului”. Opoziția a venit cu pancarte. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Dezbaterea a început la ora 17:00 şi tema propusă de PSD este: "Bugetul tăierilor: moartea economică a României".

Decizia Biroului permanent a fost luată după consultarea premierului, a anunţat pe 15 februarie preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

"S-a hotărât la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, după consultarea domnului prim-ministru Florin Cîţu, prezenţa domnului prim-ministru lunea viitoare, de la ora 17,00, în cadrul procedurii 'Ora prim-ministrului', procedură care a fost iniţiată de grupul parlamentar al PSD", a declarat la acea dată Ludovic Orban.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri