Video Scandal într-o primărie din Bihor. Edilul îl acuză de chiul pe viceprimar, după ce l-a urmărit un an: „Petrece 3 ore pe zi la birou”

Data publicării:
primarie
Scandal în primăria Marghita, din județul Bihor. Edilul orașului îl acuză pe viceprimar de chiul. Foto: Captură Digi24

Scandal în primăria Marghita, din județul Bihor. Edilul orașului îl acuză pe viceprimar de chiul și are și dovezi. A verificat toate filmările făcute de camerele de supraveghere din instituție si a ajuns la concluzia că petrece doar 3 ore pe zi la birou. Viceprimarul se apără și spune că preferă să facă muncă de teren, printre oameni, să ia pulsul localității și crede ca totul este un scandal politic.

Ideea monitorizării viceprimarului a venit după mai multe sesizări ale angajaților primăriei din Marghita. Ca să se convingă, edilul a început verificările. Ce a descoperit nu coincidea cu fișa postului.

Marcel Sas Adăscăliții - primarul municipiului Marghita: Dânsul petrece în medie aproximativ 3 ore pe zi, în fiecare zi. Înțeleg, pe de-o parte, că există și muncă de teren, cu toții ieșim pe teren. Dar să ne fie cu iertare, nu ai cum să petreci 5 ore pe teren. Să petreci pe teren înseamnă să te duci acolo unde este nevoie să te duci, nu să stai prin cafenele sau ce știu eu pe unde mai pierd unii timpul. Deci nu există un viceprimar în țara asta care să stea 5 ore zi de zi pe teren, că îngheți sau intri la apă, că plouă prea mult.

Nici în cele trei ore în care stătea la birou, viceprimarul nu se spetea cu munca. Aproape jumătate de oră, în fiecare zi, ar fi petrecut-o la țigară. Edilul spune că a verificat filmările din ultimele 14 luni ca să aibă o imagine completă legată de conduita colegului său. Pus în fața acestor acuzații, viceprimarul se apără și spune că nu își numără orele de program și că stă cât poate de mult în mijlocul comunității, nu într-un birou.

Demian Zsolt - viceprimarul municipiului Marghita: Domnul primar are o problemă vizavi de realizările din mandatul acesta, nu prea avem proiecte terminate și, bineînțeles, în situația în care domnul primar nu are rezultate serioase, trebuie să arunce către ceva în opinia publică ca să atragă atenția într-o direcție greșită. Un primar sau un viceprimar, după ce este ales, din 24 în 24 de ore este primarul sau viceprimarul a acelei localități și știm cu toții că un program fix stabili la birou nu există. Degeaba stă 8 ore în birou, dacă se uită pe camere de supraveghere.

Întregul scandal a fost făcut public chiar de către primar, pe o rețea de socializare, dar spune că nu va recurge la sancțiuni.

Marcel Sas Adăscăliții - primarul municipiului Marghita: Sper să-i trezesc conștiința civică și nu doar civică, pentru că el este plătit să fie implicat în atribuțiile de edil, să-i trezesc conștiința de a se implica și de a fi responsabil să fie la program, să fie la serviciu atunci când este nevoie.

Demian Zsolt - viceprimarul municipiului Marghita: Nu se va schimba nimic în privința aceasta, voi sta cât mai mult între oameni, că eu consider că informațiile reale și problemele reale se pot găsi pe stradă.

Primarul din Marghita nu face parte din niciun partid politic, în timp ce viceprimarul este membru UDMR.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri