Scandal la Primăria Capitalei între Nicușor Dan și consilierii PSD. Ședința de Consiliu a fost suspendată

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan si prezidiul consiliului general
Scandal în ședința CGMB, după ce consilierii PSD au refuzat să părăsească sala. Foto: Captură video/Transmisiune live ședința CGMB

Ședința Consiliului General al Municipiului București, în care ar trebui validați viceprimarii Capitalei, a fost suspendată pentru o oră după ce consilierii PSD au refuzat să părăsească sala și s-au certat cu primarul general, Nicușor Dan.

Disputa dintre primar și consilierii PSD a pornit după refuzul acestora de a participa online la ședință, din motive sanitare. 

Primarul general a convocat ședința cu participarea online a consilierilor, din sala de grup a fiecărui partid, pentru a evita aglomerarea sălii de ședințe a Consiliului Municipal. 

Citește și Consilierii din București aleg viceprimarii. Vlad Voiculescu nu mai vrea la Primărie. Horia Tomescu și Stelian Bujduveanu sunt propuși

Consilierii PSD, în frunte cu Auerilan Bădulescu au refuzat să participe online și au intrat în sală.

 „Faptul că dumneavoastră nu vă doriți prezența cu respectarea regulilor de distanțare, doar pentru faptul că vă irită prezența noastră aici, dumneavoastră excedeți cadrului legal. O dispoziție de convocare este un instrument, dar asta nu înseamnă că dumneavoastră puteți să evacuați sala fără motiv. Să ne indicați care este articolul în baza căruia să impuneți o astfel de măsură”, a transmis liderul consilierilor PSD.

Nicușo Dan le-a cerut acestora să se poarte responsabil și a cerut suspendarea ședinței până la evacuarea consilierilor.

„Haideți să ne purtăm responsabil. Haideți să începem acest mandat în mod responsabil și colegial. Am făcut în baza codului adminstrativ o convocare în care am prevăzut că fiecare din grupurile politice va participa la această ședință în sala grupului rezervat. Această convocare trebuie să o respectați. Doar în momentul votului sunteți așteptați să veniți să votați secert. Asta este modalitatea de ședință pe care vă rog să o respectați”, a spus primarul general.

Ședința a fost suspendată pentru o oră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri