Ședință la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis va discuta cu premierul și ministrul Finanțelor despre planul de relansare economică

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis salută și merge alături de ludovic orban
Klaus Iohannis și Ludovic Orban Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Președintele Klaus Iohannis va avea, vineri, de la ora 11.00, o ședință cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș pe tema Planului Național de Relansare și Reziliență.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea vineri, 13 noiembrie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe tema Planului Național de Relansare și Reziliență cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș”, arată un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului anunța luna trecută că Planul Național de Relansare și Reziliență are 12 direcții prioritare, respectiv: sănătate, educație, digitalizare și securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, energie, eficiență energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri și antreprenoriat, cercetare-inovare, precum și creșterea capacității de reziliență în condiții de criză în domeniul sanitar și alimentar.

“Aceste domenii sunt grupate pe trei piloni principali ai Planului Național de Redresare și Reziliență, și anume: I - Tranziția Verde și combaterea schimbărilor climatice; II - Serviciile Publice, dezvoltarea urbană și valorificarea patrimoniului și, nu în ultimul rând, III - Competitivitate economică și reziliență”, a adăugat el.

Circa 80 de miliarde de euro sunt fondurile europene destinate României pentru următorii 9 ani. O parte, peste 30 de miliarde de euro, vor fi folosiți pentru relansarea economică ca urmare a crizei economice provocate de pandemia de COVID-19.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri