Sindicaliștii din Poliție, nemulțumiți că în programul de guvernare nu se specifică nimic despre inechitățile salariale din sistem

Data publicării:
politia romana
Șeful Poliției din Voluntari, Dumitru Barabula, s-a pensionat FOTO: Facebook/ Poliția Română

Sindicatul Europol a analizat programul de guvernare în ceea ce priveşte componenta Ministerului Afacerilor Interne şi a transmis, miercuri, că documentul nu face nicio referire la inechităţile salariale din sistem.

„Odată cu rotativa guvernamentală prin care s-a schimbat atât premierul, cât şi ministrul Afacerilor Interne, avem pentru perioada iunie 2023-decembrie 2024 un nou program de guvernare care va produce impact şi asupra Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, miercuri, Sindicatul Europol.

Sindicaliştii au analizat măsurile din program care au legătură cu MAI, prezentând priorităţile şi obiectivele noii conduceri.

„Se pare că salariile personalului din MAI nu reprezintă nicio prioritate şi niciun obiectiv al noii echipe de guvernare, inechităţile salariale continuând să fie un deziderat”, au concluzionat sindicaliştii.

Potrivit acestora, în perioada imediat următoare, noua conducere a MAI trebuie să convoace urgent o întrevedere cu organizaţiile sindicale pentru a discuta despre draftul noii legi a salarizării unice care urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie anul viitor.

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a prezentat, marţi, priorităţile programului de guvernare pentru perioada următoare.

El a spus că va reduce gradual impozitarea muncii, va creşte salariul minim, iar la finalul mandatului, orice angajat trebuie să câştige minim 500 de euro net lunar.

Ciolacu a mai anunţat că pensiile vor creşte, iar creşterea economică va fi de peste 3% pe an.

Premierul desemnat a mai anunţat că o prioritate este rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri